Play ponuda
Play ponuda
JELOVNIK IZGUBLJENIH VREMENA

Recept za pirjanu mačku

Poznati talijanski gastronom na javnoj televiziji izjavio kako je meso mačke ukusnije od piletine. RAI ga je promptno suspendirao.

Image

Mačka, Mačke Mačka

P.P./ 16.2.2010. u 16:40
Play ponuda

Popularni talijanski gastronom Beppe Bigazzi (77) izjavio je u talijanskoj verziji kulinarskog showa "Ready, Steady, Cook" kako on redovito jede mačke i da je meso mačke ukusnije od piletine, zeca ili goluba. Čak je dao i recept za pirjanu mačku - kaže kako je nabolje da mačka prije pripreme bude tri dana umočena u izvorskoj vodi.

Njegov istup u emisiji koja se prikazuje na javnoj televiziji RAI toliko je zaprepastio tamošnju javnost da se, pišu mediji, užarila RAI-jeva telefonska centrala. Kakvi su sve bili komentari gledatelja, ostat će tajna, no sasvim je izvjesno da je ogorčenost bila velika jer je RAI nakon deset vrlo uspješnih sezona, suspendirao Bigazzija na neodređeno vrijeme.

Iz tamošnjeg Društva za zaštitu životinja najavili su i mogućnost podizanja kaznene prijave zbog poticanja na zlostavljanje životinja.
No, Bigazzija ništa nije pokolebalo. On uporno tvrdi kako su Talijani tijekom velike ekonomske krize, 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća, redovito jeli mačke te da ih je to spašavalo od gladi.

"Nisam nikoga ni na što tjerao ni poticao. Samo sam opisivao starinske običaje", kaže Bigazzi i dodaje kako nitko ne može osuđivati ljude što su to radili prije 70 godina.

Povjesničari kažu da su, primjerice, u Vicenzi pripremali mačke na razne načine te da se stanovnici Vicenze u venecijanskom dijalektu nazivaju "magnagati" (mačkožderi).

Mačke se inače i danas poslužuje u Kini, Vijetnamu i nekim južnoameričkim zemljama, no sve su jači otpori da se mačke i psi izbace iz menija u tim zemljama.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Play ponuda

Više s weba