Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ŠTO ĆE SAD ESTRADA?

Recesija ubila Hrvatski radijski festival

Tjedan dana nakon što je najavljeno da će HRF od sada imati ljetno i zimsko izdanje, stigla je informacija o otkazivanju festivala zbog recesije.

Image

juraj hrvačić hrvatski radijski festival hrf cropix juraj hrvačić hrvatski radijski festival hrf cropix

D.M./Hina/ 22.2.2010. u 15:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

ZAGREB - Petnaesto izdanje Hrvatskoga radijskog festivala (HRF), koje se trebalo održati ovog ljeta, otkazano je zbog recesije, izvijestio je u ponedjeljak organizacijski odbor toga festivala, samo tjedan dana nakon što su se hvalili kako bi se HRF od sada trebao održavati dvaput godišnje.

Odluka je donesena pošto su strateški marketinški partneri obavijestili organizatore da "zbog novog vala gospodarske krize i neovisno o jamstvima da će festival biti realiziran profesionalno, transparentno i uz visoke produkcijske standarde", moraju odustati od preliminarnih dogovora za praćenje ovogodišnjeg festivala.

Odluka je bila emotivno teška, ali racionalna i odgovorna prema svima koji su uključeni u festivalski projekt, ustvrdio je direktor HRF-a Juraj Hrvačić.

Ističe se da, s obzirom na vrlo teško stanje na marketinškom tržištu i gospodarskoj sceni, "lepršavi, glazbeni projekti kao što je HRF mogu pričekati bolja vremena".

U projekt HRF-a uključeno je šezdesetak radijskih postaja, dvadesetak lokalnih i sedam regionalnih televizijskih kuća te je najbolje da se novac utroši na redovito oglašavanje kako bi se osigurala stabilnost poslovanja svakog medija, dodaje se.

Ogranizacijski odbor ispričao se gradu Opatiji i gradonačelniku Ivi Dujmiću, opatijskim turističkim i hotelijerskim djelatnicima te osobito autorima i izvođačima. "Budućnost Hrvatskoga radijskog festivala je neupitna. Odustajanjem smo pokazali profesionalnost, ozbiljnost i društvenu odgovornost", ističe se. Organizatori najavljuju da će se festival održati u "bolja vremena", najkasnije iduće godine i najvjerojatnije u Opatiji.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sonja Dvornik

I ONA IZA SEBE IMA JAVNU LJUBAVNU PRIČU! Znate li kako izgleda sestra trenutno najpoznatije Splićanke?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba