Ostalo

Regija u suzama, obožavatelji se opraštaju od Panonskog mornara - Đorđa Balaševića

Svi znaju da su Đoletovi koncerti trajali i po četiri sata. Bila su to četiri sata čiste emocije. Ponekad i vlastite. Jer - Olivera.

RTL Exkluziv
21.02.2021 15:00

Prošla je i posljednja sekunda. Vrijeme je isteklo. Đorđe Balašević , jedan od najvećih glazbenika s ovih prostora otišao je u 68. godini zbog komplikacija uslijed obostrane upale pluća. Svijeće, u toliko puta opjevanoj ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, šutke svijetle. Na Trgu slobode od Đoleta se opraštaju tisuće. Tuguje se i u Hrvatskoj.

Ćirilica u Ilici nikada nije bila primjerenija. Ovdje, u Lijepoj našoj uvijek je bio dočekan kao kralj. On, tek običan panonski mornar.

Svi znaju da su Đoletovi koncerti trajali i po četiri sata. Bila su to četiri sata čiste emocije. Ponekad i vlastite. Jer - Olivera.

Često su mu postavili pitanje koliko je pjesama posvetio Oliveri? Tko zna, možda i sve. U braku su bili 40 godina, dobili su troje djece - Jelenu, Jovanu i Aleksandra. Obiteljski su snimili film Rani Mraz, on kao redatelj, Olivera je bila producentica, Jelena pomoćnica redatelja, a Jovana glavna glumica. Na premijeri je govorio o kritici koja ga nije uvijek mazila, ali on je slušao samo jedan glas.

Đole je prije nešto više od godine dana doživio srčani udar nakon kojeg su mu ugrađeni stentovi. Za mjesec i pol održao je koncert u Areni Zagreb.

On bi za kraj ove tužne priče sasvim sigurno smislio nešto bolje. Ipak su riječi bile njegove igračke. I zato smo zadnju ostavili njemu, Đorđu Balaševiću.

Što? Pogledajte u prilogu!