Ostalo

Ripper uoči velikog nastupa Pips, Chips & Videoclipsa: 'Silno volim raditi baš ono što se čini nebitnim i...

S ovakvim izvođačima već prvog dana 'Glasno s tvrđave', nikakav problem vam neće predstavljati niti povratak na posao u petak unatoč kojem satu nedostatka sna

Luka Kalac
14.07.2022 16:30

Nakon uspješnog, glasnog ljeta 2021., drugu godinu za redom vraća se program 'Glasno s Tvrđave' u produkciji RTL Musica, još glasniji i jači, svakog četvrtka od 14.srpnja do 18. kolovoza! Čast otvaranja najvažnijeg ljetnog koncerta na centralnoj pozornici pripast će bendu Pips, Chips & Videoclips, kao i njihovim kolegama iz Rijeke, Jonathanu. Kada u formulu uvrstite tvrđavu svetog Mihovila u Šibeniku te kasno poslijepodne 14. srpnja na istom mjestu, rezultat će i više nego jasan - cijela noć ispunjena fantastičnom glazbom i još boljim nastupima.

Inače, na centralnoj pozornici će, osim Pipse i Jonathana u narednim tjednima nastupiti još i Električni orgazam i Kojoti 21. srpnja, Silente 28. srpnja, Edo Maajka 4. kolovoza, Goran Bare & Majke 12. kolovoza te Rundek & Ekipa 18. kolovoza.


Pips, Chips & Videoclips

Kako najbolje proslaviti 30 godina postojanja Pips, Chips & Videoclipsa nego fenomenalnim nastupom legendarnog zagrebačkog pop rock benda na čijem je čelu genijalni tekstopisac i pjevač Dubravko Ivaniš Ripper koji nerijetko daje odgovore u maniri modernog filozofa - pritom misleći na to u najboljem mogućem smislu. Kao što nam je i sam nedavno otkrio, Pipsi "participiraju u 'ne baš jednostavnim vremenima'", ali sjeća se Ripper "i onih kompliciranijih. I u takvim okolnostima smo i diskografski i koncertno stalno prisutni mada nismo napravili ploču", dodao je za RTL.hr.

Monotonija, konstanta i grčevito držanje za uspješnu formulu odnosno moglo bi se reći kalup po kojem rade hitove stotinama svjetlosnih godina udaljeni su od ovog kultnog benda. Iz istog razloga, premišljalo se u Pipsima hoće li prionuti na posao i baciti se na stvaranje novog albuma."Dugo sam i sebe i druge nastojao uvjeriti da više nećemo raditi albume 'jer kog boli k'. Nažalost, većinom sam u pravu, tako i u slučaju opće k*rcobolje, ali... silno volim raditi baš ono što se čini nebitnim i suvišnim. Ukratko – da, imat ćemo album", pojasnio je pjevač i tekstopisac Pips, Chips & Videoclipsa koji je istaknuo da pjesma piše njega, a ne on nju.

 Pipschips & video clips

I nakon tri desetljeća nastupa i već tradicionalnih singalongova , Ivaniš je otkrio kako i dan danas ima "ogromnu tremu", i to pogotovo ako prije nastupa nemaju probe ili dulje vrijeme ne sviraju gig. Ako se pitate zašto je tako, sam je otkrio koji je uzrok svega: "Ja sam štreber, bez detaljnog plana i pripreme ne mogu se opustiti, ne kužim što radim na stageu i koja mi je uloga". Tako da izlaskom na pozornicu ovog iskusnog benda, dodatan aplauz sigurno neće odmoći Ripperu da pusti kočnice te pripremi tako koncert za pamćenje po kojem ćete pamtiti ljeto (nažalost ne '85. kao što govore njihovi stihovi, već) 2022., umjesto plaža i ludih noćnih provoda.

Pročitajte još
EKSKLUZIVNO! Dubravko Ivaniš u velikom intervjuu za RTL.hr: 'Ne slušam muziku, najbolji sam kad dangubim'

Uz pljesak i uzvike, bilo bi zgodno možda izbjeći dozivanje Ivaniša po nadimku jer, prema njegovim riječima, "negdje s navršenih 50 skužio sam da sam konačno spreman zvati se vlastitim imenom i prezimenom. Dan danas potpisujem se s Ripper i, vjerujte, malo se čudno osjećam. Ali zašto ne, priznajem da nas kod mene ima više, a jedan od nas je i taj Ripper".

Zato pustimo Dubravku da odluči kojeg će točno od njih više pustiti na pozornicu jer ipak je on ''maestro'' i odlučuje o tome. Na vama je samo da dođete u Šibenik i može se garantirati sa se s koncerta Pipsa odlazi očaran, u nekoj pozitivnoj vrsti omamljenosti (glazbom) i s refrenima koje ćete pjevušiti sebi u bradu danima poslije. I ne, njihove pjesme ne možete istjerati iz glave ni uzastopnim slušanjem iste jer njihove stvari vam ne mogu dosaditi. Mnogi su otišli na njihov koncert prije nego što su ih aktivno slušali i danas pate od tih zaraznih melodija i refrena.


Jonathan

''Jonathan je lik koji sjedinjuje svih nas iz benda u jednu osobu'', rekao je pjevač benda Jonathan, Zoran Badurina , koji će i ovog puta zajedno s dečkima iz benda 'obrisati' granicu između publike i pozornice, odnosno sjediniti bend s obožavateljima. S takvom energetskom cjelinom, ne čudi da publika na koncerte Jonathana dolazi s velikim očekivanjima, no bend uvijek uspije to podignuti za pokoju razinu iznad i iznova pozitivno šokirati slušatelje.

Iako je tek 14. srpnja, dečki iz Rijeke već imaju iza sebe niz ljetnih koncerata pa pravo iznenađenje očekuje publiku u Šibeniku jer ovo neće biti nastup jednog sasvim uobičajenog benda, već koncert renomiranih glazbenika, prije svega prijatelja koji će "razvaliti" svojim energičnim nastupima i vrhunskim pjesmama. "Ovo ljeto smo već dosad stvarno puno toga odsvirali i svugdje je bilo divno, osjeti se kako su ljudi željni normalnog života i koliko i nama znači imati nastupe, biti live bend", pojasnio nam je pjevač Zoran Badurina.

Jonathan.jpg

''Što se tiče novog albuma, većina pjesama je zgotovljena i snimljena i nadamo se da će ugledati svjetlo dana ove godine. Dva singla s albuma su već izašla ( 'Falling' i 'Have it all' ), a planiramo album s nekih osam do 10 pjesama'', tvrdi Zoran Badurina koji je dodao: ''Imamo jedan jako zanimljiv dogovor za suradnju na jednoj pjesmi, nadamo se da ćemo to realizirati'' – pa tko zna, možda baš u Šibeniku se otkrije ovo iznenađenje.

S obzirom na to da svi članovi benda imaju popriličnu glazbenu prošlost, kreativnost i inovativnost koja se čuje, kako u studiju tako i na koncertu, ima korijene u tome što svi oni "dolaze iz alternative, ali svatko iz nekog svog žanra i svatko sa svojim senzibilitetom". Upravo je to dio tajne njihovog zvuka i eksplozivnosti na pozornici.

Pročitajte još
Priča o Jonathanu rijetka je lijepa rock priča u Hrvatskoj posljednjih godina! Frontmen benda za RTL.hr...

''Širina nam je omogućila da dobijemo svoj zvuk'', pojasnio je Badurina koji je otkrio ovim putem kako je ''ključan onaj prvi iskreni trenutak kada nastaje osnovna emocija i ideja pjesme, to je trenutak kada je svatko od nas najiskreniji, a samim time i unosi svoju "prošlost". Energičnost dolazi iz toga što volimo svoje pjesme i one su te koje nas 'nabriju'''. Uz ovakvu najavu, čak i oni najsramežljiviji će se rasplesati, u najmanju ruku zatrest će glavom ili će im poskakivati stopalo na udarac bass bubnja.


Kako do RTL Musicovog 'Glasno s tvrđave'?

Ako vam je vrijeme brzo proletjelo, plaća još nije stigla ili jednostavno niste stigli po svoju ulaznicu za koncerte u sklopu programa 'Glasno s Tvrđave', bez brige, još stignete. Potražite ih u sustavu Eventim klikom na www.eventim.hr i pravac Šibenik!