Play ponuda
Play ponuda
PARFEM ZA SREĆU

Roditelji su joj poznati šahisti, a ona nebrušeni dijamant: Izmjerili smo kvocijent inteligencije Annie Šukun...

Prema istraživanju iz 2012. godine kvocijent inteligencije prosječnog Hrvata iznosi 98

Edita Misirić Vrkljan/ 30.10.2021. u 20:00
Play ponuda

Do sada smo se u pričama o Annie Šukundi Gavrilović uglavnom bavili njezinim izgledom i privatnim životom. No, u sljedećim minutama donosimo nešto posve drugo. Pred Annie je stavljen veliki izazov - test inteligencije u Mensi, a ona ga je objeručke prihvatila. Pogledajte koji rezultat je ostvarila.

Grudi, nos, cat eye, kirurško podizanje gornje usne, presađivanje obrva i tetovaže kojima se ne zna broj. Operacije i ekstravagantan stil života je ono što prvo padne na pamet kada je riječ o Annie Šukundi Gavrilović. U ovoj ćemo priči tu naviku promijeniti. Annie je naime, kći profesionalnog šahista i šahistice, a šah igra od treće godine. 

"Sada me interesira da se vratim profesionalnom šahu i da postanem ponovno pasionirani igrač šaha. Smatram da imam mota, ono što se kaže, da sam nebrušeni dijamant, ali budemo vidjeli. Za početak očeva škola - on inače ima školu šaha. Dvoje djece koje je trenirao su postali prvaci Hrvatske. S obzirom na gene, mislim da je vrijeme da se vratim ocu i da sada trenira svoje dijete", tvrdi Annie Šukunda Gavrilović. 

Annie! Predlažem jedan eksperiment - da testiramo tvoju inteligenciju na službenim testovima Mense!

"Može, zašto ne?", složila se.

Image
bivša Miss Supranational

Nakon Turske svi putevi vode u Iran: Annie Šukunda u Teheranu je presadila obrve

Image
bivša Miss Supranational

Nakon Turske svi putevi vode u Iran: Annie Šukunda u Teheranu je presadila obrve

Mensa je najveća i najstarija svjetska organizacija koja okuplja ljude s kvocijentom inteligencije iznad 131. Kako izgleda testiranje na kojem su izuzetan uspjeh, između ostalih, ostvarili Lisa Kudrow, Natalie Portman, Sharon Stone i Ashton Kutcher, svjetski poznati članovi Mense?

"Testiranje samo traje nekih sat vremena, od toga samo testiranje traje 20 minuta, 15 minuta traje uvod u kojem psiholog koji je zadužen za provođenje testiranja opisuje kako test izgleda na što treba paziti. Nije vezan za bilo kakve kulturološke značajke, akademske uspjehe, postignuća i slično", pojasnio je tajnik zagrebačke podružnice hrvatske Mense Jan Gošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Annie je sličan test rješavala prije 12 godina, ali točan IQ nikada nije doznala. Testiranje koje će otkriti s kojim brojem raspolaže, obavila je u Rijeci, a pratila ju je Exkluzivova kamera. 

"Kako ne bi bila uzbuđena, ovo je ispit kao svi drugi, A ja ko ja, navikla sam pobjeđivati", rekla je.

Koja su tvoja očekivanja, djeluješ vrlo samouvjereno?

"Naravno, ali dosta sam ponizna i s nogama čvrsto na zemlji", pojasnila je Annie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
VELIKA NOVOST

Paulina se uselila u novu kuću, a za RTL.hr otkrila tko još živi s njom: 'Došlo je do velikog preokreta'

Annie je za sreću stavila najdraži parfem koji joj je darovao suprug. No, za ovaj osmijeh zaslužna je sama.  

"Mislim da smo razvalili. Neću ništa brzati, ali ako je po mom osjećaju, meni je sve nekako bilo jednostavno. Stala sam bila na dva pitanja. Moram kazati da sam zadnja dva samo zaokružila, ali od tih 45, 20 minuta vremena stvarno mislim da sam briljirala", tvrdi Annie Šukunda Gavrilović.

Je li Enin optimizam bio pretjeran? Hoće li rezultati potvrditi ovaj entuzijazam? Doznala je to dva tjedna poslije.

Enin kvocijent inteligencije je 128, centili su 97. Ivo Ljubičić iz hrvatske Mense objasnio nam je ove rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Centil 97 označava da je gospođa bolja od 97 posto pristupnika samog testa. Znači da spada u 3 posto najboljih na samom testiranju. Što se tiče rezultata kao što su 128 - to je rezultat koji spada u izrazito inteligentne osobe, međutim, ne zadovoljava uvjete za članstvo u Mensi. Iako takve osobe mogu biti jako ponosne na svoj rezultat. Osobe sa kvocijentom 131 zadovoljavaju članstvo hrvatske Mense", rekao je Ivo Ljubičić.

Prema istraživanju iz 2012. godine kvocijent inteligencije prosječnog Hrvata iznosi 98, Eni ima 30 bodova više od toga, a da zadovolji uvjete Mense nedostajala su joj 3 boda i jedan centil.  

"Gledala sam u mailu da bi 2023. bih mogla ponoviti. Ako i ponovim, to će biti iz nekog vlastitog gušta. Trebam biti zadovoljna rezultatom jer ne mogu se staviti negdje gdje nisam", misli Annie.

U Mensi ističu da ponovljeni rezultati od prvih variraju u izrazito malom postotku. Čak i da Enini ostanu ovakvi, inteligentnija je od velike većine Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
telefon neprestano zvoni

Egzorcizam preko telefona: Hotline za istjerivanje vraga!

Play ponuda

Više s weba