Play ponuda
Play ponuda
je li prevladala ljubaznost?

RTL 'undercover': Glumili smo zahtjevnog turista u posezoni!

Većina nas je već zaboravila ovogodišnje kišno ljetovanje. No i u posezoni našom obalom tumara poneki zalUtali turist. I zato smo odlučili provjeriti kako se prema njima odnose u Splitu. Domaću Neru pretvorili smo u Šveđanku Selmu. Pomalo zahtjevnu i sklonu cjenkanju. Jesu li prema njoj bili ljubazni ili je zaradila pokoju psovku?

RTL/ 16.9.2014. u 18:15
Play ponuda

Raspravljajte, komentirajte i doznajte više o temama iz emisije 'Sve u šest' na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/sveusest

"Bok, ja sam Selma iz Švedske i imam sve što je potrebno za biti turist u ovom gradu. Šešir, mapu i kovčeg..."

I tako je krenula naša avantura. 24-ogodišnja Splićanka Nera, odlučila je provjeriti splitsku ljubaznost u posezoni. A kad smo već na rivi, dobro je ispitati koliki prag tolerancije imaju splitski konobari. Naša Selma je itekako zahtjevna.

Konobar, unatoč njezinoj izbirljivosti, nije pokazivao niti malo neljubaznosti. Vraćanje po veću čašu vode, dodatni šećer, ili na pitanje gdje se uopće nalazi, konobar je Selmi uzvraćao osmijehom.

Selmina misija živciranja konobara nikako da uspije, pa čak niti u susjednom kafiću gdje je čistu čašu vode namjerno zaprljala ružem za usne.

I nakon svih podmetanja koje je Šveđanka smislila, konobar je ostao ljubazan. Čak do te mjere da je za kraj našoj Selmi pošlo za rukom ono što bi malo kome.

Hvale stranci dalmatinsku metropolu, ali možda zato što ne znaju hrvatski. Jer što se sve turistima govori u lice dok misle da ih ne razumiju, najbolje znaju splitske tete s pazara kada se u priču upetlja popularno cjenkanje.

Selmina kupovina na splitskom pazaru nije prošla najbolje. Isto smo očekivali i od traženja smještaja za nju i njezinu zaručnicu... Kada strancu ponestane ideja što vidjeti u Splitu, samo se trebaju obratiti domaćinima.

I tako bi srdačni Splićani rimsku fontanu za svoje goste stavili na Rivu, cjenkali se do iznemoglosti i smješkali se unatoč tomu što se turisti prema njima ne ponašaju korektno. Što drugo reći, osim da su pokazali da se i u posezoni brinu za svoje goste. Ovim tempom lako će pod Marjanom i dogodine pasti pokoji turistički rekord.

Raspravljajte, komentirajte i doznajte više o temama iz emisije 'Sve u šest' na službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/sveusest

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Josip Kovačević

Ovo je najzgodniji hrvatski liječnik: Anesteziolog iz KBC-a Zagreb vrlo je samozatajan, no voli pokazivati mišiće

Play ponuda

Više s weba