Ostalo

Ruska špijunka Ana zavodila je Snowdena, a sada opet šokira: 'Kupite moju liniju odjeće inspiriranu...

Najpoznatija ruska špijunka u vrijeme rata poziva svjetsku zajednicu na kupnju njezine odjeće inspirirane Rusijom

RTL.hr
23.03.2022 13:25

Kontroverzna ruska špijunka Ana Čapman , Putinova miljenica koja je 2010. godine u SAD-u uhićena nakon što se saznalo da radi po nalegu Kremlja, ponovno na sebe privlači pažnju. Na zapadu je stekla naziv 'agentica 90-60-90', a kada se vratila u Moskvu dobila je svoju televizijsku emisiju, a potom se proslavila i kao uspješna dizajnerica i influencerica. Dok je njezina zemlja napala suverenu Ukrajinu, Ana je brže-bolje svome šefu saopćila hvalospjeve, što je sada učinila i javno.

"Nikad u svom životu nisam vidjela takav val domoljublja i vjere u našoj zemlji i među ruskim narodom... Hvala vam za ovo", napisala je na društvenim mrežama i dodala: "Na ovom valu domoljublja, željela bih vam predstaviti svoju brend odjeće koji sam stvorila iz ljubavi prema svojoj zemlji. Proizvodimo u Rusiji i sve naše tkanine predstavljaju rusku kulturu", napisala je špijunka. U vrijemerata, pozivati na kupnju odjeće, prilično je besramno, ali Čapman ništa ne radi po P.S.-u.

Iako većina špijuna nakon povratka u državu ostaje pritajena, to nije bio slučaj s Anom koja je na toj karijeri izgradila još nekoliko njih. U međuvremenu je po Putinovom nalogu jedno vrijeme zavodila i poznatog američkog zviždača, bivšeg obavještajca Edwarda Snowdena, kako bi iz njega izvukla ključne informacije o CIA-i. Čak ga je i 2013. godine javno na Twitteru zaprosila. Snowden je prije desetak godina pobjegao iz SAD-a i dobio je azil u Rusiji nakon što je 2013. otkrio tajne informacije o unutarnjem i međunarodnom nadzoru američke Nacionalne sigurnosne agencije u kojoj je radio. Američke vlasti godinama traže njegovo izručenje budući da je optužen za špijunažu.

Čapman strahuje i od toga da uskoro više u Rusiji neće moći objavljivati na svojim društvenim mrežama, no sama sebe tješi riječima: "Jedna vrata su se zatvorila, a druga će se zatvoriti".