Ostalo

S tatom na utakmicu! Premijer Plenković svom preslatkom sinu prenio je jednu veliku strast

Maleni Mario Plenković s tatom je stigao na košarkašku utakmicu između Hrvatske i Slovenije. Omiljeni premijerov sport mogao bi tako lako postati i velika strast njegovog malog nasljednika

RTL.hr
26.11.2021 15:37

Premijer Plenković imao je naporan tjedan, a nakon što je odradio svoje službene dužnosti s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, vrijeme je posvetio svom sinu. Maleni Mario je, ne sumnjamo, jedva dočekao imati svog tatu samo za sebe. Sigurni smo i da je premijeru to bio vrhunac tjedna - uspio je pogledati košarkašku utakmicu sa svojim malim nasljednikom.

Mario i Andrej Plenković pogledali su tako sraz između Hrvatske i Slovenije. Dok je premijer pažljivo pratio što se događa na terenu, zaigrani dječak bio je fokusiran i na svoj mobitel. Utakmicu su pogledali u društvu legendarnog Stojka Vrankovića, a ispred njih je sjedila i Biserka Petrović, majka pokojnog velikana Dražena Petrovića.

Andrej Plenković i sin

(FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL)

Poznato je, inače, da je premijer strastveni zaljubljenik u košarku, svojedobno je Večernji list došao u posjed njegove registracije u KK Maksimir. Tada je Plenković imao svega 14 godina i trenirao je sport koji obožava do danas. Iako ga je život odveo daleko od sporta, i dalje prati hrvatsku, ali i svjetsku košarku. Ne sumnjamo da je ovim potezom i sinu želio prenijeti ljubav prema tom sportu.

Osim dječaka Marija, sa suprugom Anom premijer Plenković dobio je prije četiri godine i djevojčicu Milu. Time je postao i prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata dobio i dijete.