Ostalo

SAD joj zabranio ulazak u zemlju jer se zove Alić Aida!

Izravni povod ovog birokratskog gafa je bilo njeno ime - Alic Aida koje, ako se izgovori pogrešno, zvuči kao 'Al-Kaida'.

RTL
25.04.2014 13:00

Mlada francuska majka je ostala šokirana nakon što su joj djelatnici zračne luke zabranili da se ukrca na let za New York, uz objašnjenje da se nalazi na crnoj listi putnika.

Izravni povod ovog birokratskog gafa je bilo njeno ime - Alic Aida koje, ako se izgovori pogrešno, zvuči kao 'Al-Kaida'.

Francuskinja je krenula na odmor u New York sa svojim suprugom i njihovo dvoje djece u srijedu, a 'zaustavljena' je u svom naumu na ženevskom aerodromu kada je od Amerikanaca dobila izravnu zabranu za ukrcavanje.

"Prvo sam mislila da šale sa mnom, ali ubrzo sam shvatila da ništa od našeg puta", kazala je nesretna putnica koje je od uzbuđenja zbog puta u SAD čak i svoje nokte nalakirala u bojama američke zastave.

"Jedno je kad se moji prijatelji igraju riječima mog imena i prezimena, na to sam naviknula. Pogotovo zato što mi se prezime izgovara kao 'Alić', jugoslavenskog je podrijetla", dodala je.

Žena je naknadno nazvala američki konzulat u Lyonu te pokušala doznati razlog zabrane, no ta potraga nije završila uspješno.