Ostalo

Sandra Perković u velikom intervjuu progovorila o sportu, obitelji, ljubavi i politici

Kad ona stupi na atletski teren, Hrvati grizu nokte. Kad primi disk u ruke, svi mi zadržimo dah. Jer strastvena Sandra Perković ima moć upravljati našim emocijama

Marija Pajić
25.11.2016 18:18

Ona je uspješna u svemu što dotakne. Bilo da je riječ o bacanju diska, politici ili ljubavi. Ovoj curi iz zagrebačke Dubrave - u 26-oj godini jednostavno se sve posložilo!

"Sada mi je dobro grah pao, u životu, zaljubljena sam, uživam, treniram, uspješna sam, obitelj mi je dobro, svi su mi zdravi, a to mi je najvažnije", kaže Sandra.

Za to je dijelom kriv i njezin trener i dečko Edis Elkasević koji ju je doveo do savršenstva.Ne samo da surađujući s njim osvaja sve medalje, već izgleda bolje no ikad.

"Majka me učila da posao radim s ljubavlju pa sam ja to doslovno shvatila.Čak nam nekad bolje trening funkcionira, ali profesionalci smo u svemu pa tako i u tome."

No, samo je jedan uzor u Sandrinim očima. Njezina majka Vesna koja je i dalje doživljava kao svoju curicu.

"Da, tome sam se uvijek smijala i govorila, pa mama ja imam 26 godina, no ona me još uvijek gleda kao da imam šest. Njezini savjeti su da uvijek budem ono što jesam, da radim ono što najbolje znam na svijetu, da budem sretna i ispunjena i drugo nju dalje ne interesira.

Jer Sandra je ipak mamina beba. Tako je barem najbliži članovi obitelji od milja zovu. To što ih je otac napustio kada je ova dvostruka olimpijska pobjednica imala tek petgodina, nikad je nije pokolebalo na putu do zvijezda.

"Pa moja mama je toliko jaka osoba da je ona i otac i majka, sve u jednoj osobi", kaže Sandra.

Mama kao mama, najradije bi postala baka, no za to će se ipak još malo strpjeti.

"Teško mi se sada zamisliti kao majka, ne bi voljela biti majka koja je stalno na putu, htjela bi se posvetiti maksimalno svom djetetu, dat ću si vremena da se stabiliziraju pa idemo dalje", kaže Perković.

Trenutačno je zamrznula svoju političku karijeru, no situaciju u državi - pomno prati! Ipak jedna je stvar iz sabornice baš ljuti.

"Nadam se da će situacijaići na bolje i da se nećemo opterećivati tko je što obukao, nego tko je što napravio."

A napravit će Sandra još mnogo toga jer kako i sama kaže, ovo je tek njezin početak!