Ostalo

Satnice svih pozornica, brodski prijevoz i druge vijesti 17. Seasplash festivala

Više od 50 glazbenih imena te publika iz cijele Europe pristiže u Šibenik ovaj tjedan na 17. Seasplash festival

Tabloid.hr
2019-07-16 09:20

Više od 50 glazbenih imena te publika iz cijele Europe pristiže u Šibenik ovaj tjedan na 17. Seasplash festival , koji će se od 18. do 21. srpnja , prvi put održati na rtu i području nekadašnjeg autokampa Martinska, direktno preko puta povijesnog Grada.

Lee "Scratch" Perry, Adrian Sherwood, Scientist i Mad Professor - kvartet još uvijek aktivnih legendi duba i reggaea će nastupiti na glavnoj pozornici 17. Seasplash festivala, a u nastavku donosimo satnice svih pozornica.

Seasplash festival će po prvi put u svojoj 17-godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana – tvrđavi Sv. Mihovil u Šibeniku. Tako će u srijedu, 17. srpnja, na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku nastupiti sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble . Uz ovu jedinstvenu koncertnu atrakciju i grupu koja je utemeljila jazz-ska žanr, koncert otvorenja uveličat će i poznati domaći roots reggae bend iz Zagreba, Brain Holidays , kao i legendarni dvojac Bass Culture Sound System .

Sea Splash
Sea Splash FOTO: RTL
Sea Splash
Sea Splash FOTO: RTL
Sea Splash petak
Sea Splash petak FOTO: RTL
Sea Splash subota
Sea Splash subota FOTO: RTL
Sea Splash nedjelja
Sea Splash nedjelja FOTO: RTL


Brodom do Seasplash festivala!

Kako bi dolazak na Martinsku i na Seasplash festival bio što brži i lakši, uvedene su dnevne i noćne brodske linije s brodom "Avalon" . Dnevna kružna linija vozit će šest puta dnevno na pravcu Autobusni kolodvor Šibenik (ponton) – Mandalina – Šibenska riva (kod topova) – pristanište Martinska, i to u 8:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:00 i 19:00, te s pristaništa Martinska u 9:00, 11:00, 13:00, 16:00, 18:00 i 20:00 i sati. Cijena povratne karte iznosit će 10 kuna, a ista će se moći kupiti na brodu. Noćna linija vozit će u srijedu 17. srpnja iz Šibenika do pristaništa Martinska u 02:00 ujutro. U četvrtak, petak, subotu i nedjelju, za vrijeme trajanja Seasplash festivala, iz Šibenika će se polaziti za Martinsku u 21:00, 23:00, i 01:00, a povratak je organiziran autobusom u 06:00 ujutro. Cijena karte u jednom smjeru je 20 kuna, a 30 kuna je povratna karta.

Vozni red možete pronaći OVDJE .

Uz redovne dnevne i noćne linije brodom "Avalon", do Seasplash festivala može se stići i taxi brodom koji vozi na poziv 24 sata na dan. Polazak je sa šibenske rive, ispred caffe bara Azimut, do pristaništa Martinska. Taxi brod kreće kada se skupi osam osoba, kapacitet broda je 12 ljudi, a cijena karte u jednom smjeru je 25 kuna. Taxi brod možete dobiti na brojeve telefona 098 187 02 90 ili 095 521 76 67.


Na DubSplash pozornici 17. Seasplash festivala osvanuo je brod 'Slavka'

Na DubSplash pozornici 17. Seasplash festivala izgrađen je drveni brod "Slavka" u sjećanje na nezaboravnu Slavku Berović iz Doca , koja je 1960-ih svojom motornom barkom prevozila kupače od rive ispred crkve svetog Dumenika do Martinske, u konkurenciji s istovrsnom barkom Martinovića iz Zatona, i dva manja drvena trajekta. Slavka je mnogobrojnu šibensku, pa i najnestašniju mlađariju, vozila besplatno.

Sea Splash
Sea Splash FOTO: RTL

Zauzvrat oni bi joj kod pristajanja pridržali špage ili rukama držali barku da ne tuče u rivu. Zato je imala najbrojniju i najvjerniju publiku, pa bi za najvećih vrućina, sve koji su je čekali u tankoj hladovini uz Dumenika, samo zovnula s nezaboravnim: AJMO, MOJI! Zbog zdravlja i velikih poreza Slavka je morala prekinuti svoju djelatnost prevoženja ljudi 1981., ali je ostala u sjećanju mnogih šibenskih generacija, a sada je i festivalska publika može upoznati.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.