Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
noćni život ljubljane

Saznajte kako diše glavni grad Slovenije!

Osamdesetih i devedesetih Ljubljana je bila hit destinacija za izlaske. Svi ključni koncerti održavali su se ondje, a u potrazi za dobrom provodom Zagrepčanima nije bio problem skoknuti do nekog od tamošnjih kultnih klubova.

RTL/ 28.1.2014. u 18:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mala Ljubljana za veliki provod. Tristo tisuća stanovnika glavnog grada Dežele na izbor ima pregršt mjesta u kojima mogu dočekati mamurna jutra.

Ljubljana je uvijek bila koncertno središte ovog dijela Europe. Još prije desetak godina Hrvati su u kolonama hrlili na koncerte izvođača, koji se tada u Lijepu našu nisu usudili ni proviriti.

Prvo večernje piće redovito se ispija u Bikofeu, kultnom kafiću u centru grada, inače omiljenom okupljalištu ljubljanskih hipstera. Tu se zagrijava za nastavak u Metelkovoj.

Metelkova je bivša vojarna, skvot u koji su prije dvadeset godina uselili pankeri. Od tada do danas - ovo je umjetničko središte države. Ali i mjesto na kojem se za malo novca može ludo zabaviti.

U Metelkovoj je trenutačno desetak klubova, a među njima i dva gay okupljališta: Tiffany i Monokel.

U Sloveniji se homoseksualni parovi mogu registirati od 2006. godine, a na prošlogodišnjem referendumu Slovenci su im odbili dati veća prava. Zvuči poznato? Ipak, za razliku od onih u Hrvatskoj, ljubljansku Povorku ponosa nitko ne dira.

Plavci više ne zadiru niti u Metelkovu, što baš i nije bio slučaj prije dvadeset godina. Zdrav je razum u međuvremenu shvatio da je prenamjena vojnih zgrada u centar kulture i noćnog života Ljubljane bio sjajan i unosan potez.  

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije bilo lako

Tia Jurčić Mamić prvi put progovorila o braku i teškom djetinjstvu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba