Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
antirecesijske mjere

Seljani se kanabisom suprotstavili krizi!

Jedno katalonsko selo odlučuje na referendumu o jako neuobičajenom pitanju. Naime, stanovnici Rasquera glasovati će o sadnji kanabisa na svom teritoriju.

Image
Foto: PHOTOS.COM
S.K./Hina/ 10.4.2012. u 16:34
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stanovnici katalonskog sela Rasquera u utorak se izjašnjavaju pristaju li na sadnju kanabisa na njihovom teritoriju, prema spornom planu općine koja se tako nada napuniti blagajne opustošene krizom.

U tom selu je 804 punoljetna stanovnika pozvano odgovoriti na referendumsko pitanje: 'Slažete li se s protukriznim planom općine Rasquera od 29. veljače?'

Protukrizni plan predlaže iznajmljivanje sedam hektara zemljišta Udruzi za privatno konzumiranje kanabisa iz Barcelone (ABCDA), skupini pušača hašiša, kako bi mogla zasaditi indijsku konoplju za svojih 5.000 članova.

Rasquera, koja uglavnom živi od vinove loze i maslinika, u velikim je dugovima kao i brojne španjolske općine i tako se pokušava riješiti svog duga od 1,3 milijuna eura i otvoriti 40 radnih mjesta.

U Španjolskoj privatno konzumiranje droge nije kažnjivo, za razliku od prodaje.

Općinsko vijeće je zaprijetilo je kolektivnim ostavkama ako plan ne dobije 75 posto glasova potpore.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'POJELE NA KILE SOLI'

Nina Badrić na Instagramu održala lekciju o prijateljstvu, fanovi joj pišu da su ona i frendice inspirirale 'Seks i Grad'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba