Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Crocsice štete zdravlju

Šest od deset crocsica sadrži kancerogene spojeve

Analize su pokazale da svih 10 pari, uključujući i originalne američke, sadrže kemikalije koje su opasne po zdravlje, dok neke od njih mogu uzrokovati rak.

Image
Foto: Google
I.H./ 6.8.2013. u 14:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njemački WDR odlučio je provesti istraživanje na popularnim "crocsicama" pa su poslali 10 pari cipela različitih cijena i različitih proizvođača na ispitivanje.

Analize su pokazale da svih 10 pari, uključujući i originalne američke, sadrže kemikalije koje su opasne po zdravlje, dok neke od njih mogu uzrokovati rak. Prevencija bi bila uvijek na sebi imati i čarape kako bi se zaštitila koža budući da se opasni toksini apsorbiraju u kožu kad su u izravnom kontaktu s njom.

Kao posebno opasni i kancerogeni navode se tzv. policiklični aromatični ugljikovodici (PAH), koji su pronađeni u šest od deset ispitanih pari obuće, a najviše ih ima u onima crne boje. I iako u originalnim Crocsicama oni nisu pronađeni, one pak sadrže spojeve koje mogu uzrokovati iritaciju kože i alergije.

Iz Crocsa su putem službene izjave za medije priopćili: "Nisu nam poznati konkretni parametri u provođenju ovog testiranja. Nadalje, naš je proces proizvodnje u potpunosti u skladu s europskim zakonima". Slična je izjava stigla i iz Skechersa u čijim su cipelama pronađeni spomenuti kancerogeni spojevi.

Njemački Institut za procjenu rizika savjetovao je da se izbjegavaju kupovati one "crocsice" koje imaju "neugodan miris". Ako imaju slatkasti miris, to je znak da ispuštaju štetne spojeve, prenosi i24News.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba