Play ponuda
Play ponuda
SVE ZA BRATA

Tko su sestre Hrvoja Horvata? Vanja je uspješna poduzetnica, a Jasenka živi u Miamiju

Vanja Horvat i Jasenka Sparks sestre su hrvatskog rukometnog izbornika Hrvoja Horvata. Zbog kritika na Europskom prvenstvu stale su na njegovu stranu i pokazale kako su zaštitnički nastrojene prema mlađem bratu

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell, instagram
A.Š./ 24.1.2022. u 20:00
Play ponuda

Da nema bezuvjetnije i jače ljubavi od bratsko-sestrinske dokazuje primjer hrvatskog rukometnog izbornika Hrvoja Horvata. Nakon što je Petar Metličić iznio kritiku na njegov račun, na taj su se istup podigle njegove sestre. Stale su u bratovu obranu, no vrlo brzo svoje su objave na društvenim mrežama povukle. Obje su javnosti poznate već dugo vremena - Vanja Horvat kao uspješna poduzetnica i bivša supruga Zorana Mamića, a Jasenka Sparks po velikoj ljubavi s pokojnim rukometašom Iztokom Pucom. Ovo su njihove priče...

Vanja Horvat po struci je stomatologinja, bavila se dizajnom interijera, izvrsna je poduzetnica i strastvena jahačica. Sedamnaest godina bila je u braku s bivšim nogometašem i jednim od najmoćnijih ljudi hrvatskog nogometa Zoranom Mamićem s kojim ima sina Brunu i kćer Ninu. Unatoč tome što su se rastali i oboje imaju nove partnere, ostali su u odličnim odnosima. O prijateljstvu nakon braka Vanja je prije nekoliko godina govorila za RTL Exkluziv. 

Image
Foto: PIXSELL
Image
PIXSELL

Izvor: Pixsell

“Mi smo uvijek u prijateljskom odnosu. Ništa više nego prije, ništa manje nego prije. Znamo prokomentirati kako smo i prije nešto prokomentirali. Uvijek imamo fer i korektan odnos”, rekla je tada Vanja. Dugo se opirala ljubavi, pomisao o zajedničkom životu s novim partnerom bila joj je nezamisliva, no onda joj je samo jedan susret promijenio cjelokupnu percepciju. Već je nekoliko godina u vezi s poslovnim čovjekom Mladenom Veberom, kojeg je upoznala na proslavi Stare godine, a svoju su ljubav prije dvije godine okrunili zarukama. 

“Mogla bih odvažno reći da sam svoju bolju polovicu našla. Zaista sam sretna. Slažemo se u svim segmentima, podupiremo se. Baš sam sretna i zadovoljna i mogu reći da volim. Dosta dugo nakon braka sam se opirala ljubavi. Nisam dopuštala nekome da uđe u taj dio moga života, taj emotivni dio. Upoznali smo se kada sam se najmanje nadala. Jedva sam taj put otišla van, na nagovor i inzistiranje prijateljica. I dogodilo se nešto što mi je zaista promijenio život”, rekla je nakon godinu dana veze te otkrila kako ju je Mladen privukao zbog energije. Odmah ga je upoznala i s rukometnom legendom, ocem Hrvojem Horvatom Cvebom te prije nekoliko godina otkrila kako se odlično slažu. Prihvatila su ga i njezina djeca. 

Gostovala je krajem prošle godine na reviji Snježane Schillinger te priznala kako joj u posljednje vrijeme najviše radosti stvara druženje s unučicom Vitom.

"Jako voli životinjice, konji su joj posebno dragi. No, ne vidim da pokazuje još takav interes kakav ja za konje imam cijeli život. Josip je fenomenalan otac, brižan, toliko vremena provodi s njom. Majka je uvijek majka, ali kada je i otac takav, onda je to stvarno pohvalno", govorila je o svojoj unučici i nesuđenom zetu. U međuvremenu je i pokrenula novi poslovni projekt, a vezan je uz prodaju zeolita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"To je projekt kojim se bavim. Zeolit je prirodni detoksifikator. Želja mi je otkloniti sve teške metale, pesticide, herbicide i sve to što uzrokuje niz bolesti. Imamo svoj pogon u Križu, malu tvornicu na koju sam izuzetno ponosna”, rekla je u razgovoru za RTL Exkluziv 2019. godine. Besprijekornu ljepotu i u šestom desetljeću života zahvaljuje ljubavi, zdravoj prehrani te sportu za kojeg kaže kako je o njemu ovisna. No, priznala je kako i kod uljepšavanja poseže i za neinvazivnim metodama. 

Njezina sestra Jasenka Sparks javnosti je manje poznata jer živi i radi u SAD-u, a u fokus javnosti dospjela je 2011. godine kada joj je preminuo suprug, istaknuti rukometaš Iztok Puc. Izgubio je tešku bitku s rakom. S hrvatskom je reprezentacijom osvojio zlato na Olimpijskim Igrama 1996. u Atlanti, svjetsko srebro s Islanda 1995. i broncu na Europskom prvenstvu 1994. u Portugalu.

"Iztok, bori se, ne idi...ponavljala sam bez prestanka. Na trenutak mi se učinilo da me čuje, da se pokušava boriti. Krajičkom oka vidjela sam kako su zatitrale linije na monitoru i vratile se u normalu. I tračak nade cijelu me obuzeo. No, čim sam spustila pogled, monitor je počeo jednolično pištati i linija je opet postala nepovratno ravna. Znala sam da je to kraj, ali nisam ga htjela prihvatiti. Nastavila sam supruga milovati po kosi, ljubiti mu upale obraze, čvrsto mu stiskati tanke, gotovo prozirne ruke od kojih su nekad strahovali najbolji rukometni vratari svijeta… Sve bih dala za smo još jednu riječ, jedan pogled, jedan dodir", prisjetila se tada Jasenka posljednjeg trenutka sa suprugom za magazin Gloria. Bila je to velika tragedija za obitelj Horvat, kao i za svijet sporta, no na sreću Jasenka nije prestala vjerovati u ljubav. Nakon devet godina u SAD-u se udala za partnera Adama Sparksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
'DVOLIČNI SU'

Meri i Davor za RTL.hr o polufinalistima: 'Neki nisu zaslužili doći ni do pola showa, kamoli do finala'

Jasenka se udala samo nekoliko dana nakon iznenadne smrti njene majke Dunje Horvat, a do oltara ju je odveo 74-godišnji otac i umirovljeni rukometaš. Također, vjenčanju su prisustvovali Jasenkin 29-godišnji sin, tenisač Borut Puc i Vanjin zaručnik Mladen Veber. Jasenka je vrlo aktivna na društvenim mrežama. Užurban život u Miamiju Jasenki i suprugu odlično odgovara, a taj život u SAD-u ljeti vole zamijeniti onim na hrvatskoj obali. Prošle godine posjetili su Trogir, Plitvice, Zagreb...

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Play ponuda

Više s weba