Ostalo

Seve pogledala Kumeka pa ponovno oplela po Bandiću: 'On bi napravio triput bolji film, naravno, kad...

Severina se osvrnula na Instagramu na svoj dolazak na sinoćnju premijeru filma "Kumek".

Tabloid.hr
23.11.2020 11:00

Sinoć je u Zagrebu održana premijera dugoočekivanog filma "Kumek" Darija Juričana .

Nanju je stigao i gradonačelnik Milan Bandić , film nije pogledao, no za njega nije imao riječi hvale. "U demokratskim zemljama o živim ljudima se ne pišu knjige, ne snimaju filmovi i ne rade spomenici. Ali kad je Bandić u pitanju, sve je moguće.Čestitam ja gospodinu Juričanu na uratku. Red je doći kad te netko pozove. Morat ću ga razočarati večeras, jer danas ja imam poseban dan. Pa neću moć biti na projekciji, ali sam došao mu čestitati i zadnjih 10 godina je dobio premalo novaca, 500 tisuća kuna. Ima još milijun. Mogao je napraviti bolji uradak, za milijun kuna. Ja bi napravio tri put bolje, da sam ja redatelj, ali dobro je, Bože moj", rekao je.

Na premijeru je došlo više gradskih zastupnika. Pojavili su se Tomislav Tomašević, Rentao Peteka, kao i Rada Borić, Severina i Zoran Šprajc.

Severina

(FOTO: Marin Tironi/PIXSELL)

Kao uvijek, Severina je privukla veliku pozornost, elegantnim izdanjem, ali i maskom koju je nosila. "Vratiće se Valter", pisalo je na njoj, a Severina je bila dobro raspoložena.

Danas se puno raspravlja o natpisu, a ako niste znali o čemu se radi, evo odgovora.

"Valter brani Sarajevo" je naziv filma iz 1972. redatelja Hajrudina Krvavca koji je doživio veliki uspjeh, no Walter sa Severinine maske je iz popularne istoimene pjesme benda Dubioza Kolektiv iz 2012. godine. Riječi pjesme bave se slično tematikom kao i Juričanov film.

"Nit' si zbunjen nit' si lud
Tebi ovo je normala
Puna usta lažnih ideala

Zar si gluh, zar si slijep
Misliš život ti je lijep
Nemaš časti ni poštenja
Dok puniš svoj džep

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Al' nećete na vlasti
Vječno biti
Svi drugi su gladni
A vi ste siti

Sprema se oluja
Dosta bilo je suše
Gledaću s merakom
Kako snovi vam se ruše

Stoj
Zar ne vidiš znak
Znaj
Može pojest' te mrak
Stoj
Sada gledaj na sat
Otkucava
Posljednji čas

Sve se vraća i sve plaća
Pa bolje ti je priznaj
Tvoje zadnje putovanje
Biće zatvorski turizam
To je put u jednom pravcu
Više neću da te gledam
Odjebi iz fotelje
Glasove ti ne dam

Ova zemlja nije djeljiva sa tri
I vaš nacionalizam
Nije moj patriotizam
Slušaj šta poručuje ti
Branko Klubička
Vrijeme je da odeš
Ispao si piPIPPIPPIP
Tačno je 11 sati i 55 minuta

Vratiće se Walter
Jebaće vam mater

Novo vrijeme novi ljudi
Okupator novi
Motivi su im isti
Pravim imenom ih zovi
Izađi na ulicu
Za sebe se izbori
Vazduh treperi
K'o da nebo gori."

"[PO NJEMU SE NISTA NECE ZVATI] Sinoc sam bila na premijeri filma Kumek. Cestitam Dariu Juricanu, jednom od mojih najdrazih i svakako najhrabrijih redatelja, na odlicnom krimicu s primjesama tragedije, ali i komedije. U jednom momentu se pojavio i glavni lik. Ala ludnice, to je kao da se na premijeri Kumapojavi Al Capone. Rekao je da bi on napravio triput bolji film. Naravno, kad triput vise zna. Rek'o i utek'o.
Bilo je jako zabavno", poručila je Severina na Instagramu.

Nedavno je Severina javno prozvala Bandića i zbog zatvaranja kultne Jabuke. "Gospodin Bandić, gradonačelnik Zagreba, danas je od jutra delal i deložirao jedan od najstarijih klubova u Europi, glazbeni klub Jabuku. Zato ću kajkati... Policajaca je bil više neg kad su nam hapsili dragog nam gradonačelnika. Glejte, da se razmemo, ne kužim se u te jabuke, al se nadam u dobro njegovo srce i da bum naš gradonačelnik tu sagradil velike nebodere sa stanovima za sve ljude kojima su domovi nastradali u potresu u Zagrebu. Bumo pozitivni, ne? Ne bum on tu gradil valjda parkiralište. Kaj vi mislite? Kaj bu on tamo sad zgradil?", napisala je tad.

I ranije ga je prozivala u vezi bitke za skrbništvo nad sinom koju vodi s bivšim partnerom Milanom Popovićem .

"Ja sam također bila na razgovoru s našim gradonačelnikom i on mi je rekao da Milan hoće uložiti 50 milijuna eura u grad. Pa sam si ja mislila: Aha, dobro, znači, toliko vrijedi... Neki ne znaju za ljudskost, mogu se vlastita djeca kupovati ili tuđu djecu prodavati, kako hoćete", rekla je prošle godine u intervjuu.