Ostalo

Severina, Grubnić, Lidija Bačić, Iva Todorić: Objavljena lista poznatih Hrvata i Hrvatica koji su tražili...

Spomenuti popis pokazao je kako je potporu dobilo 83.955 poslodavaca, a među njima su i neki poznati Hrvati i Hrvatice.

Tabloid.hr
30.04.2020 09:55

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je na svojim službenim internetskim stranicama popis korisnika potpore za očuvanje radnih mjesta za ožujak.

Radi se o popisu tvrtki i pojedinaca koji su tražili potporu države za isplaćivanje minimalca u iznosu od 3250 kuna i koji su dokazali kako im je poslovanje oštećeno za najmanje 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine zbog sveprisutne pandemije koronavirusa.

Spomenuti popis pokazao je kako je potporu dobilo 83.955 poslodavaca , a među njima su i neki poznati Hrvati i Hrvatice .

Na popisu je stilist Marko Grubnić koji ima istoimeni obrt za promidžbe i usluge, a Grubnić je nekoliko dana ranije sam priznao kako je to tražio jer ima svako pravo na traženje pomoći, obzirom da je estrada koja mu je glavniizvor prihoda u potpunosti miruje.

"S obzirom na to da sam građanin Republike Hrvatske, uredno i redovito plaćam sve doprinose, davanja i poreze sukladno propisanom zakonu... Zbog situacije s virusom Covid-19 u kojoj je stalo sve poslovanje, kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu, i sam sam se našao u okolnostima zbog kojih moj posao, a samim time i prihodi trpe. Upravo zbog toga, a imajući na umu gore navedeno obrazloženje, ostvario sam puno pravo na mjere potpore koje je Vlada Republike Hrvatske omogućila svim poduzetnicima i obrtnicima tijekom ove krize", istaknuo je Grubnić za 24 sata .

Na listi se nalazi i Severina te njezin Dobrodošao u klub d.o.o. s dobivenih 3250 kuna, iako je njezin PR tim ranije demantirao takve napise priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti.

"Zatražena je mjera potpore za zaposlenika u tvrtki 'Dobrodošao u klub', čija je osnovna djelatnost organiziranje koncertnih djelatnosti koje su, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeni do daljnjega. Također, Severinini suradnici, budući da je ona boravila u Srbiji, podnijeli su zahtjev za mjeru, bez njezine prethodne suglasnosti, i za njezinu samostalnu djelatnost. Odmah po današnjem saznanju, Severina je zatražila da se sredstva vrate i pokrenut je postupak za opoziv.

Severina osobno uvijek je tu kada je potrebno pomoći, pa je tako osobna sredstva donirala nakon potresa u Zagrebu, o čemu nismo imali potrebe komunicirati ili izvještavati javnost."

Na popisu je i raspjevana princeza estrade, Lidija Bačić i njezina tvrtka Planet Lille d.o.o. te Mario Valentić i njegova tvrtka pod nazivom Pokret otpora. I oni su dobili iznos koji spominjemo kroz čitav tekst.

Nadalje, tu je i glazbenik Damir Kedžo kojemu je pandemija poremetila planove da Hrvatsku predstavlja u svibnju u Rotterdamu na najvećem glazbenom natjecanju na svijetu, Eurosongu . Njegov "Divlji vjetar" tako je nažalost otpuhao njegove glazbene snove, no sigurni smo u njegov uspjeh 2021. godine za kada je zakazanpovratak ovog natjecanja.

Na listi poslodavaca je i Luda kuća d.o.o. u vlasništvu glumaca Renea Bitorajca i Branka Đurića Đure koja je od države dobila 13 tisuća kuna za isplatu plaća za četiri zaposlenika.

Iva Toodorić

(FOTO: Josip Regović/PIXSELL)

Na popisu je i tvrtka Srculence d.o.o. Ive Todorić koja je dobila pomoć od 3250 kuna. Čime se tvrtka kćeri Ivice Todorića bavi? Bolje je pitanje čime se ne bavi! Od trgovine, poslovnog savjetovanja i promidžbe, prodaje nekretnina, energetskog certificiranja, preko turizma i cateringa, pružanja medijskih usluga, pa sve do usluga kreditiranja. Tako barem piše.

Mladen Grdović prije tjedan dana obrušio se na kolege koji su tražili pomoć na Facebooku, a s njegovom objavom složili su se mnogi koji možda ne dijele s njim iste životne stavove, kao ni glazbeni ukus.

"Evo vidim da se toliko njih prijavilo kao samostalni umjetnici... To imam i ja pravo, pa nek ide za djecu s potrebama u razvoju", napisao je Grdović tada.

Ispod njegovog statusa zaredali su se brojni komentari koji su slavili njegovu iskrenost.

"Bravo", poručio mu je poznati estradni menadžer Zoran Škugor , na što mu je Grdović odvratio: "Škugi, svi popizdili".

"Bravo Mlađo još jedan put si pokaza koliku dušu imaš. Vidim ima tu nekih velikih kompozitora koji su tražili 5000 kuna. Bože sačuvaj, ko da će ih to nahraniti", poručio mu je glazbenik Mirko Brkljača , a Grdović mu je poručio: "Svašta moj Mirko".