Ostalo

Severina o smrti Mani Gotovac: 'Zatečena sam, Hrvatska je izgubila veliku životnu silu'

Mani Gotovac je preminula jučer, na svoj 80. rođendan i ostavila veliku prazninu u životima svih koji su ju poznavali

Tabloid.hr
13.11.2019 14:17

Mani Gotovac , ugledna spisateljica, kazališna kritičarka i urednica, preminula je jučer na svoj 80. rođendan.

Ostavila je veliku prazninu u životima svih koji su ju poznavali, a među njima je i Severina koja se na svoj način oprostila od velike Mani.

Severina i Mani Gotovac

Marko Lukunic/PIXSELL

"Zatečena sam, imamo probu u Splitu i nitko mi nije htio reći... Odlaskom dragih ljudi, čovjek se blokira, nemam suza, one će me već stići kad se najmanje budem nadala... Sjedim u Areni i tupo gledam u ovu binu i prisjećam se njenog lika... Kako je ona voljela život, kazalište, ljude punim srcem. Nije ništa radila na pola, sve sto na sat. Mani je bila moja, moj vjetar u leđa u jednom divnom periodu života. Vjerovala je u mene i bila mi je kazališna mama nakon moje Lepe Smoje. Lucidna, pametna, duhovita, dobar prijatelj i odlično je kuhala. Tužna sam, jako sam tužna jer je Hrvatska izgubila jednu veliku žensku silu, a ja moju Mani, aliona bi bila ponosna da me vidi sad na bini, voljela me gledati na probama... I zato ovaj koncert posvećujem dvjema ženama koje su imale nevjerojatnu silu pokrenuti stvari, koje su bile svoje bez obzira što misli svijet - mojoj Mani i mojoj teti Lepoj. I mom Tomažu Panduru... Hvala ti Mani, volim te", rekla je Severina.

Inače, upravo je Mani prepoznala Severinin glumački talent, a 2003. dala joj je glavnu ulogu u glazbenoj komediji 'Karolina Riječka u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Nakon toga angažirala je pjevačicu u 'Glembajevima', i to u ulozi barunice Castelli.