Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
bezvremenski hit

Severina otkrila kako je nastala pjesma 'Prijateljice': 'Napisala sam ju za prijateljicu koja je poginula'

Severina Kojić ispričala je kako je nastala jedna od njenih najljepših pjesama, pjesma 'Prijateljice'

Image
Foto: Jelena Balić
Tabloid.hr/ 17.4.2019. u 11:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ova je godina za Severinu počela dosta turbulentno. Otkazala je tri koncerta, pisalo se o njenom raskidu suradnje s dugogodišnjim menadžerom Tomicom Petrovićem, a nedavno je bila na operaciji hernije. 

Istovremeno, izdala je novi album, izbacila nekoliko singlova i spotova, a za Dnevni Avaz ispričala je da je konačno shvatila koliko je jaka.

"Sve radim iz srca, ad hoc. Racio i sve ostalo ne uključujem u pjesme, rijetko i u život. Smatram da se ljudi guše u glavi od razmišljanja i raspravljanja. Ja učim iz svog tijela i slušam unutarnji glas. Ponekad su me potcjenjivali, ali to je odlična startna pozicija. Naučila sam da ako želiš uspjeti, ne mislim na ovaj uspjeh, popularnost i te gluposti, nego ako želiš uspjeti kao čovjek, trebaš biti svoj, a to je veoma teško", rekla je Severina. 

Prisjetila se i Arsena Dedića koji joj je napisao pjesmu 'Sama na sceni', a otkrila je da se i nekad stvarno tako i osjećala. 

"Bilo je tih dana i godina. Bilo je koncerata kad sam se prije njih u garderobi osjećala potpuno loše, sama, ali obično sam na tim koncertima razvaljivala. Znali smo se od smijeha bend i ja valjati na koncertima. Ti koncerti nisu bili snimani, ja sam publici pričala o svom životu kao neki 'stand up' kroz pjesme. Tako bi se praznila valjda. Arsen je tu pjesmu napisao s posebnom ljubavlju, 2004., one godine koju ne volim. Poznavao me i osjećao je da mi mora napisati pjesmu. I otprilike je pogodio svaku emociju. Zato tu pjesmu ne volim pjevati često", rekla je Severina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

A publika jako voli pjesme koje je ona sama napisala, pogotovo hit 'Prijateljice'

"Tu sam pjesmu napisala krajem srednje škole. Nazvala me u Zagreb prijateljica plačući da mi kaže da nam je poginula treća prijateljica. Šok! Plakale smo u nevjerici, bila je najljepša u razredu i tad sam odlučila da ću joj napisati pjesmu 'Prijateljice'. To kako je cure vole posebno sam dirnuta, to je mojoj prijateljici u slavu. I drago mi je da se tom pjesmom slave prijateljstva", rekla je Severina za Dnevni avaz

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
15 godina poslije

Evo gdje su danas i što rade zvijezde prve hrvatske sapunice 'Zabranjena ljubav'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba