Ostalo

Severina se oprostila od Balaševića: 'Ispala mi je slušalica iz ruke kad me nazvao i rekao...'

"Ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu", započela je Severina.

Tabloid.hr
19.02.2021 21:10

Cijela regija se oprašta od Đorđa Balaševića , a među njima je i Severina .

"Ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu. Slučajno smo se sreli u jednoj pizzeriji... Pitala sam ga čime se hrani da piše onakve tekstove... Nasmijao se... A onda me jednu večer nazvao i rekao da nije nikada imao gosta na koncertu i da bi volio da gostujem na njegovom koncertu u Novom Sadu, kao gost iznenađenja. Bila sam u Njemačkoj i ispala mi je slušalica iz ruke... Nisam ništa govorila, nisam vjerovala, a on je nastavio: 'Ako će ti to biti problem zbog gostovanja u Srbiji, razumijet ću ako me odbiješ...' Ako me odbiješ?' Pa moja prva kupljena kazeta je Boža zvani Pub, kupljena u Fotomuzikaliji u Splitu 1982. Nasmijala sam se i rekla da je baš duhovit."

"'Bi li mi otpjevala Virujen u te i Ja samo pjevam, to su mi najljepše pesme. Znam sve što si napisala... A i moj sin Aleksa bi volio da dođeš na koncert.' To je bio osjećaj kao da sam položila sve na fakultetu (mojoj mami umjesto maturske slike prilažem ovu). Kao da me dekan zove da budem s njim na bini, kao neki najbolji student iz klase... Mislila sam se, okej, ako me sad nazove i Springsteen, mogu mikrofon o klin... Meni je to bilo isto. Najavio me ovako: 'Kaže meni moj sin - tata, sve je to okej, ali ja bih da dovedeš Severinu na koncert.' Ljudi u publici su se smijali i mislili da priča vic. A onda je rekao: 'Kakav bih ja to bio otac, da ne ispunim sve želje... Sine, evo ti Severina...' Pjevala sam i Virujen u te i Ja samo pjevam i nakon toga smo ostali u kontaktu...", prisjetila se.

"On je napisao onaj izmijenjeni tekst pjesme na Porinu Mala je dala 2001. 'Dušo, znaš, koliko god te neko volio, nikad te neće razumeti i ne očekuj da te razumeju... Tamo gore na bini ne razume te niko ko nije gore odigrao puno utakmica... Olujno je tamo gore di nas nije puno stiglo...' Ti si bio vrh, ona višnja na vrhu torte, bila sam i Provincijalka i Devojka sa čardaš nogama. Sve žene su čekale baš takvog, iz tih pjesama... i bio si takav. Ne znam kako se oprostiti... Otišao je stražar dubljeg smisla. Voli te tvoja Marija", zaključila je pored fotografije te dirnula mnoge.