Ostalo

Severinin odvjetnik o presudi: 'Ovo je apsurdno i izlazi iz okvira zdravog razuma'

Sutkinja Tea Golub jutros je donijela privremenu mjeru i odlučila da dijete živi s ocem Milanom Popovićem, a Severina sina treba predati večeras u 20 sati

Tabloid.hr
28.11.2019 14:13

Severina je u pravnoj bitci oko srbi za sina izgubila spor s bivšim partnerom Milanom Popovićem .Naime, sutkinja Tea Golub jutros je donijela privremenu mjeru i odlučila da dijete živi s ocem te da on samostalno brine o zdravlju iobrazovanjudjeteta.

Severinin odvjetnik Mate Matić komentirao je sudsku presudu:

"Ova odluka je, po mom mišljenju, nešto što izlazi iz okvira zdravograzuma i nekakvih životnih i logičnih, davno zauzetih stavova. Dakle, postaviti majku u podređeni položaj i to majku koja se definitivno maksimalnom brigom iskazuje oko djeteta je presedan, nešto apsurdno . Bez obzira na to što se radi o Severini, na prvom mjestu je interes djeteta, a interes djeteta je prestao onoga časa kada se gospodin Popović potpuno angažirao da proba zamijeniti dosadašnje principe i stavove u pravosuđu, tako da je očito uspio", rekao je gospodin Matić i nastavio.

"To su apsurdi , to se ne može događati. Pustimo mi oca i majku, to je apsolutno neprihvatljiv stav i model. Nažalost, donesena je mjera kojom se ne odgađa izvršenje. Neće biti lako", kaže.

Ključan faktor u odluci suda bio je Centar za socijalnu skrb , čije su djelatnice smatrale kako je bolje skrbništvo dodijeliti Milanu Popoviću. Za takvu odluku još se 2017. zalagala i dječakova posebna skrbnica Ana Bokulić , koja je tvrdila kako je dječaku bolje s ocem, iako Matić njezino mišljenje ne smatra legitimnim."Nećete vjerovati, na zadnjoj raspravi na upit 'Kada ste Vi zadnji put vidjeli malog Aleksandra', njen odgovor je bio prije dvije godine . Nakon toga je ona dala stav da bi najbolje bilo da se dijete preda ocu, nevjerojatno", rekao je Matić.

Severina se, naravno, teško nosi s novonastalom situacijom."Čuo sam se s njom. Plače i nije u mogućnosti komunicirati, pustit ću je da se malo smiri. Nažalost, predaja djeteta mora se dogoditi večeras u 20:00 sati tako da ću se svakako do tada nastojati vidjeti s njom i uvjeriti je da mora postupati po odluci suda bez obzira na to kakva ona bila", rekla je.

A znači li to da će Milan odvesti sina sa sobom u inozemstvo? Matić kaže da postoji opasnost da ga odvede u Srbiju, ali ne vjeruje da će otići toliko daleko. "Javam sada izjavljujem da dijete ostaje u Zagrebu i nastavlja ići u školu u Zagrebu. Nisam izvadio nikakvu novu srpsku putovnicu", rekao je Popović za Jutarnji.hr.

"Čitava je situacija užasna i zastrašujuća", kažeMatić,"ipak je majka nešto što prirodno moramo poštovati. Nemojmo zaboraviti ni argument koji Severina stalno spominje da do druge godine starosti djeteta, Popović nije pokazivao nikakav interes za njega.

To su sve igre koje bi trebale biti po strani i to se tako ne radi, ali najgore je to što, bez obzira na sve, ni sud nije zauzeo kvalitetan stav", zaljučio je Severinin odvjetnik.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.