Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ESTETSKA KIRURGIJA OSVOJILA SVIJET

Silikoni proslavili pola stoljeća

Pedeset godina kasnije pionirka estetske kirurgije je zadovoljna rezultatima operacije, ali kaže kako se trag vremena ipak prepoznaje.

Image
Foto: Photos.com
M. B./ 31.3.2012. u 15:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije pedeset godina, davne 1962., majka šestero djece legla je na operacijski stol u teksaškoj bolnici i ušla u legendu. Timmie Jean Lindsey se, naime, dva sata nakon početka operacije probudila sa broj većim grudima i tako postala prva žena koja je ugradila silikonske umetke.

Timmie Jean danas ima 80 godina i odlično se sjeća svoje operacije.

"Djelovale su savršeno, bile su meke kao i prave grudi. A muškarci su zviždali za mnom kad bih hodala ulicom", govori danas za BBC gospođa Lindsey.

Do prvog povećanja grudi došlo je sasvim slučajno. Tada 30-godišnja Timmie Jean stigla je u bolnicu kako bi uklonila tetovažu sa svojih grudi, međutim, doktori su je upitali bi li željela da se na njoj besplatno isproba nova vrsta zahvata. I pristala je...

Pedeset godina kasnije gospođa Lindsey je zadovoljna rezultatima operacije, ali kaže kako se trag vremena ipak prepoznaje.

"Mislila sam da će grudi ostati na istom mjestu i kada ostarim, ali ipak nije tako. Kao i prirodne, i moje grudi su se opustile", objašnjava Timmie Jean, prva žena koja je u svoje grudi ugradila silikonske umetke.

Danas, desetljećima kasnije, uvećavanje grudi ubraja se među najpopularnije estetske operacije. Godišnje se ovom zahvatu podvrgne oko milijun i pol žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
jedna je i iz Slovenije

Sedam mladih dama u borbi za titulu novog glazbenog talenta 'Discover'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba