Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VELIKI POTHVAT

Školarka sama oplovila svijet

Australka Jessica Watson, u dobi od 16 godina, ušla je u povijest kao najmlađa osoba koja je sama oplovila svijet. U svojoj 10-metarskoj jedrilici je u 210 dana prešla 23.000 nautičkih milja.

M.B./Hina/ 15.5.2010. u 7:09
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

SYDNEY - Australska tinejdžerica Jessica Watson (16) u subotu je uplovila u luku u Sydneyju i ušla u povijest kao najmlađa osoba koja je sama jedrilicom obišla svijet. Jessica je morskim prostranstvima plovila punih sedam mjeseci tijekom kojih je prešla 23.000 nautičkih milja.

U luci u koju je uplovila na svojoj ružičastoj 10-metarskoj jedrilici pozdravilo ju je tisuće ljudi. Među njima su bili i njezini roditelji koji nisu mogli suspregnuti suze.

Puna emocija bila je i Jessica. "Potpuno su me preplavili osjećaji i stavrno ne znam što bih vam u ovom trenutku rekla. Sve mi se ovo čini malo previše, ali je doista fantastično", izjavila je djevojka.

Kada se iskrcala na doku u blizini Opera Housea, Jessici je to bilo prvi put da stoji na čvrstome tlu nakon 210 dana što ih je provela na moru.

Hrabra djevojka se tijekom plovidbe borila s 12-metarskim valovima i brojnim ozbiljnim poteškoćama, no sve je to uspješno svladala.  

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba