Ostalo

Škot bacio novac u zahod

Poslovni čovjek iz Škotske, bacio je u zahodsku školjku novčanice od dvadeset funta (22 eura) za koje je njegova banka mislila da su lažne, da bi nakon nekoliko dana doznao da ona ipak nije bila u pravu.

Z.H. - HINA
20.06.2011 14:42

Škotski biznismen bacio je u zahodsku školjku novčanice od dvadeset funti jer je njegova baka mislila kako su lažne, ali par dana kasnije saznao je kako je baka bila u krivu.

Čovjek koji živi na otoku Lewisu, na Hebridima, ostao je tako bez dvjestotinjak funta koje je, rekao je, podigao s bankomata, a banka ih nije htjela primiti misleći da su novčanice krivotvorene. Ni druge banke na tom području nisu htjele primiti novac, pošto su upozorene da u tom sektoru 'operiraju' krivotvoritelji.

"Potrgao sam novčanice i bacio ih u zahod jer nisam htio da ostanu u optjecaju", rekao je poslovni čovjek koji je htio ostati anoniman. Nažalost, provjerom koju je naknadno provela britanska agencija za suzbijanje organiziranog kriminala, pokazalo se da su novčanice bile prave.

Škot se sada pita tko će mu naknaditi štetu i žali se na "nedostatnu stručnost osoblja banke u otkrivanju lažnog novca".