Play ponuda
Play ponuda
GOLOTINJA PLAŠI DJECU

Slavnom Michelangelovom kipu žele navući gaćice!

'Stanovnici su gradskim vlastima rekli da kipovi, što su se iznenada pojavili prošlog ljeta, plaše djecu. Golemi su, prikazuju gola tijela, a takav umjetnički stil vrlo je rijedak u našoj regiji', kazao je gradski dužnosnik.

Image
Foto: art.com
K. T./HINA/ 6.2.2013. u 12:50
Play ponuda

Stanovnici japanskog gradića Okuizumo žele replici Davida, slavne Michelangelove skulpture, navući gaćice kako bi skrili njegovu golotinju koja bi mogla izazvati javnu sablazan.

Okuizumo u prefekturi Shimane (zapad) primio je 2012. replike pet metara visokog kipa Davida i Venere Milske, dar lokalnog poslovnog čovjeka.

Kipovi su postavljeni u javnome parku u blizini sportskih terena i dječjeg igrališta.

"Stanovnici su gradskim vlastima rekli da kipovi, što su se iznenada pojavili prošlog ljeta, plaše djecu. Golemi su, prikazuju gola tijela, a takav umjetnički stil vrlo je rijedak u našoj regiji", kaže gradski dužnosnik.

Neki su čak savjetovali da se Davidu navuku gaćice, piše dnevnik Yomiuri Shimbun, no gradske vlasti nadaju se da će se stanovnici s vremenom naviknuti na kipove koji bi mogli biti korisni za poticanje umjetničkih sklonosti kod djece te privući turiste.

Originalni kip Davida, što ga je početkom 15. stoljeća isklesao Michelangelo, nalazi se u Galleria dell' Accademia u Firenci. Venera Milska pronađena je 1820. na egejskom otoku Melu i čuva se u pariškome Louvreu.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Play ponuda

Više s weba