Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TURISTIČKA PROMIDŽBA

Slovenci izdaju poštanke marke s okusom mora!

Marke s okusom mora izaći će u rujnu, a slovenska pošta već je riješila tehnički problem nanosa vrlo tankog filma od fino mljevene soli.

Image
Foto: PHOTOS/ILUSTRACIJA
S.M./Hina/ 12.5.2013. u 15:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slovenska pošta izdat će četiri prigodne poštanske marke s motivima morskih riba koje će biti pokrivene tankim slojem soli iz jedine slovenske solane Sečovlje.

Inicijativu za izdavanje poštanskih marki "s okusom soli" dao je piranski filatelist MitjaJančar, a s dizajnerom Matjažem Učakarom ujedno je i autor serije na kojoj će se prikazati morski organizmi iz piranskog akvatorija, među njima špar i sipa.

"Slane poštanske marke bit će svjetska novost", rekao je Jančar za Slovenske novice.

Dodao je da je na zamisao o promidžbi Slovenije preko morske soli iz Pirana došao kad je islandska pošta izdala prigodne marke s vulkanskim pepelom, kako bi obilježila erupciju vulkana zbog koje je prije dvije godine jedno vrijeme bio zatvoren zračni prostor u dobrom dijelu Europe, te da je Maroko izdao seriju prigodnih maraka posutih pijeskom iz svog dijela Sahare.

"Marke s okusom mora izaći će u rujnu, a slovenska pošta već je riješila tehnički problem nanosa vrlo tankog filma od fino mljevene soli. Uvjeren sam u odličan promidžbeni učinak za Sloveniju i Piran", rekao je Jančar.

Zamjenica gradonačelnika Pirana MeiraHot dodala da predstavljanje riba na prigodnim markama učvršćuje mediteranski imidž zemlje koja se obično promovira kao srednjeeuropska destinacija na zemljopisnoj karti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
dostigla ga ruka pravde

Karma je brza - pokušao pobjeći i izazvao sudar!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba