Ostalo

Slovenci nude povrat novca ako uspiju na SP-u

Engleskim turistima koji posjete Sloveniju u vrijeme prvenstva Slovenci će vratiti dio novca ukoliko se plasiraju na četvrtfinale.

M.K.S. - HINA
15.01.2010 21:19

LJUBLJANA - Slovenska turistička organizacija (ST0) pokrenula je poseban marketinški program promidžbe na tržištu Velike Britanije, kojim obećava velike popuste engleskim turistima koji bi se odlučili na boravak u Sloveniji, ovisno o uspjehu Slovenije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi.

"Svim Englezima koji do 10. lipnja uplate najmanje tri turistička paketa u Sloveniji agencije će do kraja godine vratiti polovicu uplaćenog iznosa, ako se slovenska reprezentacija uvrsti u četvrtfinale", izjavio je u petak na konferenciji za novinare u Ljubljani državni tajnik za turizam Marijan Hribar.

U slovenska wellness središta i skijališta dolazi dosta turista iz zemlje koja je izmislila nogomet.

Domišljata promidžbena parola za Engleze glasi "Slovenia... bet You will love it". To se može dvojako shvatiti - kao poruka oglašivača da je siguran kako će turisti uživati u slovenskim prirodnim ljepotama ili kao savjet da se klade na prolaz Slovenije iz izlučne skupine jer inače neće dobiti popust.

Od akcije se očekuje odličan odaziv budući da će Slovenija u Južnoj Africi igrati u izlučnoj skupini upravo s Engleskom, te sa reprezentacijama SAD-a i Alžira.

Slovenski ministar gospodarstva Matej Lahovnik podržao je akciju, te upozorio da će nastupom svoje izabrane vrste na "najmanje tri utakmice" na Svjetskom prvenstvu cijela Slovenija doživjeti ogromnu promidžbu koja se ne može platiti nikakvim novcem iako država svake godine za inozemnu turističku promidžbu redovno ulaže pola milijuna eura.

Lahovnik je pomalo u šali rekao da bi se turistima koji se oklade na pobjedu Slovenije na prvenstvu mogao obećati i potpuno besplatan turistički aranžman.