Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'VARIVO ZA KASNIJE'

Slovenska verzija humane ideje koja je osvojila svijet

Na ideju obroka 'za kasnije' Peter Bastjančič došao je prateći aktivnost talijanskih društvenih mreža koje populariziraju barove s ponudom 'kave za kasnije'.

Image

kriza, siromaštvo kriza

S.M./Hina/ 12.4.2013. u 11:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Slovenski servis za dostavu gotove hrane obogatio je nedavno svoju ponudu 'varivom za kasnije', dodatnim obrokom koji se prilikom naručivanja hrane za osobne potrebe može uplatiti za siromašnije sugrađane, a oni ga kasnije besplatno dobiju u pučkoj kuhinji odnosno u Caritasu.

"Akciju 'variva za kasnije' uveli smo prošlog tjedna i reakcije su vrlo pozitivne, iako je više pohvala na internetu nego uplaćenih takvih obroka", izjavio je PeterBastjančič iz cateringa Minestra.si, koji dostavlja hranu na području Slovenskog primorja.

"Većinu obroka za siromašne uplatile su naše stalne stranke", rekao je dodavši da mnogi ljudi teško spajaju kraj s krajem, a ima ih i među onima koji su zaposleni. Takvima je najteže moliti za pomoć i priznati da nemaju ni za hranu, dodaje Boštjančič.

Image
Foto: Facebook
Image
Facebook

Na ideju obroka 'za kasnije' došao je prateći aktivnost talijanskih društvenih mreža koje populariziraju barove s ponudom 'kave za kasnije'.

Riječ je o običaju koji navodno potječe iz Napulja. Radi se o tome da gost kojemu se tog dana dogodilo nešto lijepo može iz veselja i u znak solidarnosti platiti i "caffe sospeso", jednu ili više kava koje će kasnije popiti oni koji si to inače ne bi mogli priuštiti.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
nije bilo lako

Tia Jurčić Mamić prvi put progovorila o braku i teškom djetinjstvu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba