Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PRIRODNI ANALGETIK

Smijehom pobijedite bol

Grleni smijeh ublažava bol zahvaljujući tome što tada tijelo otpušta enzime endorfine koji izazivaju blagi osjećaj euforije i djeluju kao prirodni analgetici.

Image

smijeh smijeh

Z.H./Hina/ 14.9.2011. u 15:57
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Znanstvenici sa sveučilišta u Oxfordu u su laboratoriju ispitivali reakciju na bol dobrovoljaca koji su gledali izvatke iz komičnih serija poput "Mr. Beana" i "Prijatelja" ili, kao kontrast, ozbiljne dokumentarne emisije o golfu i životinjama. Bol im je izazivala hladnoća iz posude za hlađenje vina ili podvez stegnut do granice podnošljivosti.

Drugi test proveden je na kazališnom festivalu u Edinburghu nad dobrovoljcima koji su gledali komediju ili dramsko djelo. Odmah nakon predstave, kako bi vidjeli smanjuje li smijeh osjećaj boli, pozvani su da se naslone na zid skvrčenih koljena kao da sjede na nevidljivom stolcu.

15 minuta grlenog smijeha dovoljno je da se tolerancija za bol poveća za oko 10 posto, utvrđeno je u ispitivanju. Suprotno, gledanje "dosadnih" emisija ili drama nema nikakav učinak protiv boli.

Znanstvenici su također utvrdili da hihotanje ili smijuljenje isto tako nema nikakav učinak protiv boli. U tome je uspješan jedino grleni smijeh.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
HRVATSKA PORNO GLUMICA

Ona želi seks s 20 muškaraca

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba