Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
UGROŽENA VRSTA

Snimljena papiga koja nije viđena cijelo stoljeće!

Znanstvenici su dosadašnje poznavanje ugrožene australske noćne papige temeljili na povremenim pronalascima mrtvih primjeraka i snimkama njezina noćnog glasanja.

Image
Foto: rhamphotheca.com
RTL/Hina/ 5.7.2013. u 11:29
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Australska noćna papiga, koja skakuće poput klokana i nije viđena u prirodi više od stoljeća, snimljena je nedavno u saveznoj državi Queensland, rekao je u petak australski prirodoslovac.

Znanstvenici su dosadašnje poznavanje ugrožene noćne papige temeljili na povremenim pronalascima mrtvih primjeraka i snimkama njezina noćnog glasanja.

"Čuo sam je na jednom mjestu, a tražio sam je na stotinama lokacija", rekao je John Young, prirodoslovac i autor dokumentaraca o prirodi. "Najčudnija stvar s tom papigom, koja živi na tlu, jest da skakuće poput klokana", dodao je Young.

Youngova filmska snimka papige kulminacija je njegove 15-godišnje potrage za tom iznimno rijetkom pticom. On je za Reuters rekao da je papigu snimio jer ju je namamio puštajući joj snimke njezina glasanja.

Australska noćna papiga je mala žućkasto-zelena papiga sa smeđim mrljicama. Danju se skriva u visokoj travi, a noću je aktivna.

Međunarodna unija za zaštitu prirode (IUCN) stavila je 2012. australsku noćnu papigu na popis kritično ugroženih vrsta.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBAV CVJETA

Znate li o kojem se domaćem paru radi? Nogometaš i glazbenica poznaju se od malih nogu, danas su jedan od najljepših parova

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba