Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
SULUDA ODLUKA

Šok i nevjerica za frontmena Pavela: Facebook ga ugasio jer tvrde da je 'islamistički terorist'

Izgleda kako ga ni dva sloja zaštite nisu obranila od hakerskih napada

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
L.K./ 30.11.2021. u 15:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Taman kad pomislite kako Facebook uvodi neke potpuno neočekivane promjene i ne može više, frontmen benda Pavel, 45-godišnji Aljoša Šerić, potvrdio je kako bizarnosti popularne društvene mreže nema kraja. Unatoč njegovoj popularnosti i glazbenom stvaralaštvu, iz Facebooka su zaključili kako je on islamistički terorist zbog čega mu je trajno ugašen profil. Vjerojatno bi problem bio puno manji da mu netko odgovori na njegove pisane upite koje je direktno poslao Facebooku, no od njihovog odgovora nema ni traga ni glasa. 

"Na Facebooku sam bio od 2008. godine, i sve je bilo dobro do 18. studenog, kada mi je odjednom stigla poruka da mi je račun blokiran jer sam dijelio nedopušteni materijal. Odmah sam se žalio i poslao im preslik svoje osobne karte, kako bih im dokazao da sam to ja. Međutim, odjednom na profilu više nije bilo moje fotografije, i pojavila su se arapska slova. Ubrzo mi je profil vraćen, no onda su se nastavile događati čudne stvari. Budući da sam administrator stranice grupe Pavel, shvatio sam da mi je netko tamo preko Paypala potrošio 400 eura za reklamu. Tada sam dobio obavijest kako mi je profil trajno uklonjen", izjavio je Aljoša Šerić za Večernji list.

Za razliku od Facebooka, na njegove upite i molbe su odgovorili iz Paypala. Kada su shvatili o čemu je riječ, u kratkim crtama su mu poručili kako će mu sva sredstva biti vraćena.

Image
RADOSNA VIJEST

Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić ponovno su postali roditelji, otkrili ime druge kćeri

Image
RADOSNA VIJEST

Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić ponovno su postali roditelji, otkrili ime druge kćeri

Kako je izjavio za Večernji list, Šerić je pojasnio kako je, osim pisanim putem, nemoguće doći do Facebooka. Isto tako, saznao je kako su se mnogi korisnici ove popularne društvene mreže suočili sa sličnim problemima.

Frontmen Pavela je pojasnio kako mu nije stalo toliko do profila, koliko do brojnih uspomena, fotografija i videozapisa. Ipak, najbizarniji dio je bio kada je saznao da je, prema mišljenju Facebooka, islamistički terorist. Izgleda kako ga ni dva sloja zaštite nisu obranila od hakerskih napada. Uz sve navedeno, Šerić i dalje ima razloga za sreću jer je prošlog tjedna postao otac po drugi put postao otac malenoj Avi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba