Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
znanost dokazala

Šokantno: Pijani bolje rješavaju probleme od trijeznih!

Unatoč mišljenju kako alkohol otežava funkcioniranje, najnovije istraživanje je pokazalo kako pivica ili dvije pomažu u rješavanju problema.

Image
S.K./ 13.4.2012. u 14:59
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako se već satima mučite s nekim problemom, nemojte očajavati, popijte pivo. Naime, najnovije istraživanje Sveučilišta u Illinoisu dokazuje kako alkohol pomaže u rješavanju zadataka i problema.

Profesorica Jennifer Wiley, koja je sudjelovala u ovom istraživanju, tvrdi kako upravo konzumiranje alkohola kapacitet pamćenja i sposobnost rješavanja problema.

Do ovakvog zapanjujućeg rezultata su došli tako što su ljude podijelili u dvije grupe, trijezne i pripite, te pred njih stavili niz zadataka. Oni pijani su brže i bolje rješavali zadatke od trijeznih.

" Riječ je o tome da uvijek mislimo kako ćemo do savršenih rješenja doći kada smo u potpunosti fokusirani na problem, međutim, to nije tako. Kada smo pripiti, slabije se fokusiramo na jednu stvar, a fleksibilno, šire i kreativnije razmišljanje pomaže nam da dođemo do rješenja", objasnila je istraživačica.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na vrhu popularnosti

Gdje je nestala Petra Kovačević? Bila je velika glazbena nada, najavila prvi album, a onda joj se gubi svaki trag

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba