Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
putovanje kroz vrijeme

Spektakularna bitka postala turistička atrakcija!

Vratiti se petsto godina daleko u prošlost sinoć je bilo lako. Na rivi u Pakoštanima se uprizorila bitka između Turaka i Hrvata, a iako je je sve prošlo bez krvi i odrubljenih glava publika je uživala jer se na nekoliko sati vratila u vremena u kojima je časno bilo biti vitezom ili dvorskom damom.

RTL/ 17.8.2012. u 19:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

I bitka za Pakoštane je počela. Turski napad s mora uspješno je odbačen, iako je među pridošlicama bilo vrlo hrabrih ratnika - i to ženskog roda.

"Kad ste žena, morate se duplo i jače boriti da bi pobijedile muškarce", kazala je ratnica iz Donje Stubice, Dubravka Boroša.

U vreloj noći nije bilo lako ni drugoj vojsci, onoj kršćanskoj. Viteški oklopi sve su samo ne lagani.

"Otprilike negdje oko trideset kila, ali mi ovo volimo pa nam nije teško. Osim toga ovo su novi modeli koji imaju klimu u sebi", šalio se vitez iz Orahovice, Vlado Grgić.

Bez posebne opreme s klimom, ali u haljini, ratovala je i jedna dama.

"Imam viteške sandalice koje su od kože, zatim imam haljinu i pojas na kojem se nalazi stalak za mač, vitešku kapicu koja se nosi ispod verižnjače i kožnu torbicu", opisala je svoju ratničku odjeću Lana Milošević.

Desetak tisuća posjetitelja ostalo je bez daha. Znaju da se bitka nije dogodila baš na ovom mjestu, ali svima se svidjelo što su vidjeli sraz mora i kopna.

Djelić povijesti sabijen u nekoliko sati u Pakoštane je privukao gomilu ljudi.

"Uistinu velika gužva mi ćemo nastojati svake godine sve to poboljšati da gost što više vidi i uživa i da bude dio ovog spektakla", pojasnila je Daniela Vulin iz Turističke zajednice Pakoštane.

Spektakl je završen obranom mjesta. Dame su otplesale ples, a poraženi krenuli put Levanta. Baš kao u neka davna, davna vremena.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Only Fans

Pornografski sadržaj - može, ali i ne mora! Ove Hrvatice 'masne' novce zarađuju objavljujući eksplicitne snimke

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba