Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
HAJDUKOV KARNEVAL

Splićani spalili "Keruma"

Iako je u službenim dijelu programa spaljen "Podravkin pivac" pripadnici Torcide su organizirali svoju povorku u kojoj je na lomači spaljen Željko Kerum.

Image

split karneval, kerum split karneval

M.K.S./HINA/ 17.2.2010. u 6:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

SPLIT - Na završetku sedmodnevna Spli'skog krnjevala u utorak navečer su u odvojenim događanjima spaljena dvojica krnja - drveni lik "Podravkina pivca" i maskota s likom splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

Najprije je na Gatu ispred Lučke kapetanije na karnevalskoj ceremoniji, koju je priredila gradska uprava i kojoj je nazočio gradonačelnik Željko Kerum, spaljen drveni lik "Podravkina pivca", kojeg je sud od maškara proglasio krnjom i osudio ga na spaljivanje.

"Krnje se od lipog čovika pretvorio u 'Podravkina pivca' i skrio se u tunel gdje je izija 26.000 tona žita i tija nas sve privarit", obrazložio je na rivi sudac od maškara uoči spaljivanja krnje.

Sudac je u satiričnom tonu objasnio kako je krnje, "Podravkin pivac", kriv što je "vegetu pomiješao s naftom", a najveća krnjina grješka je, naglasio je taj sudac, što je "unatoč vojsci i policiji pustio da u Hrvatsku uđe kriza, a povećao je i PDV".

Kad je krnje, "Podravkin pivac", spaljen, klub Hajdukovih navijača "Torcida" i Udruga Spli'ski krnjeval proglasili su za krnju maskotu gradonačelnika Željka Keruma te u lučici Matejuški organizirali spaljivanje tri metra visoke maskote s Kerumovim likom.

"Torcida" i udruga Spli'ski krnjeval nisu se složili da jednotjedna karnevalska zbivanja u Splitu organizira gradska uprava te su večerašnji završetak karnevala, kako su objasnili njihovi predstavnici, organizirali bez cenzure i pod motom "Koji K".

Predstavnici "Torcide" i Spli'skog krnjevala su prije spaljivanja više od sat vremana nosili maskotu s Kerumovim likom od bivšega Hajdukova igrališta, Starog placa, kroz Marmontovu ulicu i duž cijele rive do Matejuške. Za to vrijeme na razglasu je puštana presuda, kako je rečeno, neovisne i slobodne karnevalske republike koja je za krnju, kojeg treba spaliti, odabrala gradonačelnika Keruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pri spaljivanju krnje - Keruma na Matejušci organizatori su klicali izrugujući Keruma da ima veliku glavu te pozivali predsjednika Hajduka Joška Svagušu, koji je na tu dužnost imenovan na Kerumov prijedlog, da podnese ostavku.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA MODNE PISTE

Sjećate se nje? Tihana Zrnić dugo je izbivala iz javnosti, razlog je i ljubavni život, a sad se vratila

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba