Ostalo

Srce je Danijelu Gračan oduvijek vuklo rodnom kraju! Nekad Kraljica svijeta, a danas profesorica i...

Upravo je obitelj centar njezina svijeta, a najdraži hobi fotografiranje i uživanje u rodnom Lovranu

Nikolina Zečić
11.12.2021 20:30

Ona je jedina Hrvatica koja je ponijela titulu Kraljice svijeta. Doktorica je znanosti, profesorica imajka tri kćeri, a na sjajnom izgledu u pedesetim godinama bi joj pozavidjeli mnogi! Danijela Gračan nam je otkrila sve o obiteljskom životu u mirnom Lovranu.

Na nedavno održanom izboru za 'Kraljicu Hrvatske 2021.' pozornost je izazvala bivša manekenka i jedina Hrvatica koja je ponijela titulu Kraljice svijeta 1990. godine. Riječ je o 52-godišnjoj Danijeli Gračan -doktorici znanosti, redovitoj profesorici te predstojnici Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Kada se osvrne na dane manekenstva i izbora koji ju je proslavio, kaže da je to bila samo usputna stanica jer joj je obrazovanje oduvijek bio prioritet.

"To je bio možda samo jedan početak u izgradnji jedne mlade osobe, tako da mislim da su neke druge stvari puno bitnije i neke stvari koje ostaju zauvijek.Možda u tom trenutku sam se još tražila i nisam znala kojim putem ću krenuti, ali svakako da to isto formira i oblikuje osobu,širi vidike i usmjerava ka nekakvom putu. Danas se bavim turizmom i mislim da je turizam jako puno povezan s tim jer bi svi ovi izbori, u jednu ruku, trebali biti i promocija destinacije i same zemlje", rekla jeDanijela Gračan.

Osim što svoje studente uči o ljepotama Lijepe naše i kako ih predstaviti na najbolji način, smatra kako je izazovno raditi s mladim ljudima, što je naučila iz prve ruke u odnosu sa svoje tri kćeri.

Pročitajte još
Bivša Kraljica svijeta i Ivaniševićevog srca: Danielu i Emu Gračan mnogi smatraju najljepšom mamom i...

"Neobično, sve tri rođene su u desetom mjesecu -sve su Vage, ali tri različita svijeta! Laura je tatina kćikoja prati sport i danas je baš bila na utakmici mog supruga, dok je srednja kćistudentica stomatologije. Ona je bila Kraljica Hrvatske, ali isto je tako našla svoj put i na fakultetu i to je ono što je u fokusu njezinog interesa. Najmlađa je još u srednjoj školi i ona se bavi glazbom -svira violinu, klavir i gitaru", pojasnila je Danijela Gračan.

S četiri žene u kući sigurno nije dosadno. To najbolje zna Danijelin suprug, 59-godišnji Nenad Gračan , bivši trener najjačih domaćih klubova, a danas izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije. A je li tata sportaš ikad poželio muškog nasljednika kojeg bi uputio u nogomet?

"Ja sam bila ta koja je htjela sina. Nakon dvije kćeri bilo bi mi drago da je došao i sin, ali ova treća kćer je unijela toliko radosti. Ona je veća razlika u godinama nego njih dvije i kad je ona došla, postala je kao mezimica cijele obitelji" misli Danijela Gračan.

Upravo je obitelj centar njezina svijeta, a najdraži hobi fotografiranje i uživanje u rodnom Lovranu.

"Kad sam mlađa,mislila sam da ću živjeti u Parizu, Londonu i ne znam kojim velegradima, ali kako godine idu,valjda srce nekako vuče svom rodnom kraju", misli Danijela Gračan.

A i kako godine idu, Danijela i dalje izgleda sjajno! Jer, osim što je svojih pedeset godina dobro iskoristila, Daniela ih jako dobro, i nosi!