Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OTKRILA PRIORITETE

Srce je Danijelu Gračan oduvijek vuklo rodnom kraju! Nekad Kraljica svijeta, a danas profesorica i obiteljska...

Upravo je obitelj centar njezina svijeta, a najdraži hobi fotografiranje i uživanje u rodnom Lovranu

Nikolina Zečić/ 11.12.2021. u 20:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ona je jedina Hrvatica koja je ponijela titulu Kraljice svijeta. Doktorica je znanosti, profesorica i majka tri kćeri, a na sjajnom izgledu u pedesetim godinama bi joj pozavidjeli mnogi! Danijela Gračan nam je otkrila sve o obiteljskom životu u mirnom Lovranu. 

Na nedavno održanom izboru za 'Kraljicu Hrvatske 2021.' pozornost je izazvala bivša manekenka i jedina Hrvatica koja je ponijela titulu Kraljice svijeta 1990. godine. Riječ je o 52-godišnjoj Danijeli Gračan - doktorici znanosti, redovitoj profesorici te predstojnici Zavoda za turizam na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Kada se osvrne na dane manekenstva i izbora koji ju je proslavio, kaže da je to bila samo usputna stanica jer joj je obrazovanje oduvijek bio prioritet.

"To je bio možda samo jedan početak u izgradnji jedne mlade osobe, tako da mislim da su neke druge stvari puno bitnije i neke stvari koje ostaju zauvijek. Možda u tom trenutku sam se još tražila i nisam znala kojim putem ću krenuti, ali svakako da to isto formira i oblikuje osobu, širi vidike i usmjerava ka nekakvom putu. Danas se bavim turizmom i mislim da je turizam jako puno povezan s tim jer bi svi ovi izbori, u jednu ruku, trebali biti i promocija destinacije i same zemlje", rekla je Danijela Gračan.

Osim što svoje studente uči o ljepotama Lijepe naše i kako ih predstaviti na najbolji način, smatra kako je izazovno raditi s mladim ljudima, što je naučila iz prve ruke u odnosu sa svoje tri kćeri.

Image
BLISTALE NA IZBORU KRALJICE ZAGREBA

Bivša Kraljica svijeta i Ivaniševićevog srca: Danielu i Emu Gračan mnogi smatraju najljepšom mamom i kćeri Hrvatske

Image
BLISTALE NA IZBORU KRALJICE ZAGREBA

Bivša Kraljica svijeta i Ivaniševićevog srca: Danielu i Emu Gračan mnogi smatraju najljepšom mamom i kćeri Hrvatske

"Neobično, sve tri rođene su u desetom mjesecu - sve su Vage, ali tri različita svijeta! Laura je tatina kći koja prati sport i danas je baš bila na utakmici mog supruga, dok je srednja kći studentica stomatologije. Ona je bila Kraljica Hrvatske, ali isto je tako našla svoj put i na fakultetu i to je ono što je u fokusu njezinog interesa. Najmlađa je još u srednjoj školi i ona se bavi glazbom - svira violinu, klavir i gitaru", pojasnila je Danijela Gračan.

S četiri žene u kući sigurno nije dosadno. To najbolje zna Danijelin suprug, 59-godišnji Nenad Gračan, bivši trener najjačih domaćih klubova, a danas izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije. A je li tata sportaš ikad poželio muškog nasljednika kojeg bi uputio u nogomet?

"Ja sam bila ta koja je htjela sina. Nakon dvije kćeri bilo bi mi drago da je došao i sin, ali ova treća kćer je unijela toliko radosti. Ona je veća razlika u godinama nego njih dvije i kad je ona došla, postala je kao mezimica cijele obitelji" misli Danijela Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo je obitelj centar njezina svijeta, a najdraži hobi fotografiranje i uživanje u rodnom Lovranu.

"Kad sam mlađa, mislila sam da ću živjeti u Parizu, Londonu i ne znam kojim  velegradima, ali kako godine idu, valjda srce nekako vuče svom rodnom kraju", misli Danijela Gračan.

A i kako godine idu, Danijela i dalje izgleda sjajno! Jer, osim što je svojih pedeset godina dobro iskoristila, Daniela ih jako dobro, i nosi!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba