Ostalo

Srce na kraju nije izdržalo, prošla je godina dana od odlaska legende! Ovako je govorio Kićo: 'Mene drži...

Bio je hrvatski najpolivalentniji glazbeni umjetnik - od rocka do bećaraca

Edita Misirić Vrkljan
13.11.2021 18:30

Prije godinu dana Krunoslav Kićo Slabinac otišao je s mirisima jutra. Čovjeka takva duha i karaktera teško je zaboraviti, osobito onima koji su ga poznavali. Prisjetili smo se tužne obljetnice.

Njegovi hitovi i dalje nas svakodnevno podsjećaju na slavuja koji nas je napustio prije točno godinu dana. Krunoslav Kićo Slabinac i dalje je u mislima svojih prijatelja, a oni ga se uvijek sjete s osmijehom.

"Često se spominjemo i pričamo o njemu. Svi pamte Kiću kao čovjeka izuzetnog duha. Čovjek je došao, sjeo i ispirčao vic. Ne znam otkud mu jer je on svaki dan imao 10 novih viceva i pamtio ih je nevjerojatno", rekao je Duško Lokin .

Kićo je bio srce svake zabave. I po tome ga svi pamte, pa i mi. U posljednjem intervjuu koji nam je dao na splitskom festivalu prošle godine Kićo je prštao optimizmom iako mu zdravlje ni tada nije bilo najbolje.

Pročitajte još
'Crna žena' na meti hejtera: 'Jedini ti je uspjeh biti Kićina i Miroslavova ljubavnica'

"Mene drži ovaj moj duh i smisao za humor. Ja sam sebe zabavljam. 'Kaj Kićo,kad ćete vi reći nešto ozbiljno?', reko 'Nemojte, molimvas, ja da se uozbiljim, ja bi umro odmah drugi dan", rekao je tada Krunoslav Kićo Slabinac.

No, ipak bilo je potrebno mnogo više od humora da bi poživio. Srce na kraju ipak nije izdržalo.

"On je baš bio pravi. Onda tu o bećarcu da ne govorim. Sve što je radio, toliko je dobro radio osim što se nije za sebe brinuo", smatrao je Krunoslav Kićo Slabinac.

Bio je hrvatski najpolivalentniji glazbeni umjetnik -od rockado bećaraca. Tamburica i električna gitara za Kiću su bili dobri prijatelji.

"Lijepo je da smo još živi i zdravi, da smo još tu. Ida još, naravno, publika se mijenja. Došlo mi je da u jednom trenutku da publici kažem:'Šta je? Još ste živi'. Onda obično upotrebljavam onu zgodnu šalu za ove godine:'Ono što mi je najbolje u životu ispalo od svega, to su zubi i kosa'", našalio se Kićo

Da je humor lijek, Kićo bi živio još dugo. Ovako živi samo u sjećanju i uspomenama.

"Tako smo jedanput, kad smo dolazili iz Kanade, doživjeli to da smo se u Frankfurtu ukrcali na avion, ali Kiće nigdje nema. On je na koncu i poletio. Malo je zakasnio i došaoje drugim avionom. Naravno, ljut je bio na nas što ga nismo čekali, ali to je bilo smiješno", rekao je Duško Lokin.

U više od 50 godina karijere snimio je 500 pjesama i oko 25 ploča i CD-a. Pjesmom i humorom osvojio je tisuće ljudi zauvijek.