Play ponuda
Play ponuda
ČUDO OD DJETETA

Srednjoškolac rastura: Sa samo 16 godina govori 20 jezika

'Pričat ću na svih 20 jezika, a svaki sljedeći bit će nekako povezan s prethodnim', kaže Tim i nakon francuskog malo 'ćaska' na jeziku plemena Hausa iz zapadne Afrike, jer je Francuska imala veliki kulturni i jezični utjecaj na to područje.

Image
RTL/ 11.4.2013. u 14:37
Play ponuda

Tim ima samo 16 godina, a već govori čak 20 jezika. Francuski je počeo učiti kad je imao 8 godina, a sad ga svakodnevno koristi u razredu i u razgovorima s prijateljima preko Skypea.

"Pričat ću na svih 20 jezika, a svaki sljedeći bit će nekako povezan s prethodnim", kaže Tim i nakon francuskog malo 'ćaska' na jeziku plemena Hausa iz zapadne Afrike jer je Francuska imala veliki kulturni i jezični utjecaj na to područje.

Tim hrabro nastavlja s jezikom plemena Wolof, koji obitava na području Senegala, Gambije i Mauritanije i kaže da jako želi posjetiti glavni senegalski grad Dakar.

Sljedeći na redu je ruski jezik s kojim priznaje da ima problema jer ga je učio samostalno, bez ikakve pomoći učitelja. Uz smijeh kaže da ima problema s intonacijom, izgovorom, ali i gramatikom.

Pogledajte u videu koje još jezike priča mladi genijalac. Možda vas potakne da se i vi uhvatite u koštac s mnogobrojnim zanimljivim jezicima svijeta.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
LIJEPA TARA

Što se dogodilo s pjevačicom grupe Karma? Otišla je na vrhuncu karijere, a onda se odlučila vratiti glazbi

Play ponuda

Više s weba