Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Misterij u župnom dvoru

Stanovnicima Poljane Sutlanske obraća se duh svećenika?

Neobjašnjiva buka u župnom dvoru počinje uvijek u isto doba noći i tako već gotovo cijelo stoljeće. Ovo nije uvod u horor film nego priča iz Poljane Sutlanske, u kojoj su svi uvjereni - ondje prebiva duh tragično preminulog svećenika.

RTL/ 24.5.2013. u 18:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Punih je deset godina velečasni MilanJuranić živio u župnom dvoru u malom zagorskom mjestu Poljana Sutlanska. Ali, sve to vrijeme nije bio sam. Uvjeren je da mu je društvo godinama pravio pokojni župnik koji je ovdje službovao još početkom dvadesetog stoljeća.

"Odjedanput sam čuo jedan strašan udarac koji je došao iz podruma. Moram reći da sam se dosta uplašio", rekao je Juranić.

Juranić je u župni dvor doselio 1975. godine. Duh čovjeka s kojim je dijelio dom za života je bio teško bolestan i preminuo je prije gotovo devedeset godina.

"On si je zapravo oduzeo život i objesio se uslijed tih teških bolova. Onda su obično to što se čulo povezivalo s tim", kaže Juranić.

Nije ovaj župnik jedini koji je u župnom dvoru imao nadnaravno iskustvo. Tijekom Domovinskog rata ovdje se skrasila obitelj iz Bosne i Hercegovine. Oni su redovito osjećali pokojnikovo prisustvo.

"On je doživljavao ne baš svake noći, ali često. I na neke načine da je doživljavao grebanje, lupanje pa je jednom opisao da je nešto vuklo odjeću s njega", ispričao je župnik.

Velečasni Juranić svog je misterioznog podstanara u deset godina čuo pet puta. Uvijek mu se javljao iz podruma u kojem je umro. "Prvi puta mi nije bilo svejedno. Međutim, poslije kada se to događalo nekako sam se s tim pomirio pa se nisam bojao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ime pokojnog svećenika velečasni Juranić ne želi otkriti. Ipak, redovito služi mise i moli za vječni mir njegove duše. "Taj svećenik je bio vrlo obljubljen među ljudima. Govorili su da je bio vrlo marljiv, uredan i da je župa strašno plakala kad je on obolio."

Nekadašnji župni dvor sada je napušten i sablastan. Obrastao je travom i prepun prašine. Ali svako malo selom krene priča o duši pokojnog svećenika koji se već devedeset godina ne može oprostiti od ovih stoljetnih zidova. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODUZETNA KREATIVKA

Kristina Mandarina ima novu karijeru: Objavljuje filmiće na OnlyFans stranici i naplaćuje 97,05 kn pretplate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba