Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
I NJIH ZAVARALI

Stasi nasjeo na Jacksonovog dvojnika

Agenti istočnonjemačke tajne službe su umjesto pravog Kralja popa po Berlinu slijedili njegovog dvojnika i pisali izvješća o njegovim susretima.

Image

jackson dvojnik dvojnik

M.K.S./ 7.8.2009. u 9:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

BERLIN - Nakon što je prije nekoliko dana otkriveno da je istočnonjemačka zloglasna tajna služba Stasi pratila i Michaela Jacksona za vrijeme njegova koncerta u Berlinu 1988. godine, u javnost su dospjele nove pojedinosti te akcije.

Agenti su tako, ne znajući, veći dio vremena pratili Michaelovog dvojnika koji je u tamnoj limuzini i uz brojnu pratnju odlazio na razna mjesta u Berlinu. Otkrio je to bivši tjelohranitelj Michaelova dvojnika Christian Engel koji je i sam snimljen na nekim fotografijama.

Ideja o dvojniku došla je od televizijske kuće Sat. 1. Jacksonov dolazak je, naime, izazvao pravu histeriju u Berlinu, a horde obožavatelja su opsjedale hotel u kojem je odsjeo. Njegov dvojnik je zato poslužio da im odvrati pozornost što je dobrim dijelom i uspjelo. Ali, nasjeli su i tajni agenti.

Stasi je Jacksonov dolazak ocijenio opasnim jer su doznali da se dio mladih iz istočnog dijela Berlina namjerava pokušati probiti na koncert odnosno slušati ga ili gledati s druge strane zida. Navodno su se namjeravali suprotstaviti policiji u namjeri da ih rastjera. 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
danas žive bez kapljice

Tko su najpoznatiji hrvatski liječeni alkoholičari?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba