Ostalo

Stephan Lupino slomio rebra i zdjelicu, za RTL.hr otkrio: 'Bio sam u umjetničkom zanosu i nisam pazio...'

Cijenjeni umjetnik Stephan Lupino prije desetak dana doživio je nesreću u svom ateljeu, a sada je za RTL.hr otkrio detalje nespretnog pada

T.M.
2022-09-16 16:45

Jedan od naših najvećih umjetnika, slikar, kipar i fotograf Stephan Lupino nedavno se nije pojavio na dodjeli prestižne nagrade grada Varaždina, a mnoge je zanimalo koji je razlog izostanka s obzirom na to da je riječ o priznanju o kojem mašta svaki umjetnik. Nažalost, etablirani umjetnik nekoliko dana prije dodjele doživio je nesreću u svom ateljeu, a iduća dva tjedna proveo je u bolnici. No, niti teška ozljeda nije ga spriječila da nastavi stvarati, a, priznaje nam, kako najviše uživa u humanitarnom radu koji je obilježio njegovu dugogodišnju karijeru.

''Pao sam u svom ateljeu s dva metra jer sam bio nepažljiv. U tom trenutku bio sam u svom umjetničkom zanosu, nisam pazio... Nakon pada četiri rebra sam slomio, a jedno je napuknulo. To je bilo prije otprilike dva tjedna i sada se osjećam bolje. Moram biti bolje, počeo sam skicirati i, naravno, pripremam se za nove izložbe'', kaže nam dobro raspoloženi Lupino.

A5.jpg
A5.jpg FOTO: RTL

Krajem travnja i početkom svibnja sudjelovao je i u humanitarnoj akciji za pomoć djeci Ukrajine smještenoj u Osijeku i okolici, a sada se već priprema za nove, velike izložbe. Nažalost, zbog ozljeda se nije pojavio početkom rujna na dodjeli priznanja u Varaždinu, ali već sada, optimistično radi planove za dalje. Iako se gotovo dva tjedna oporavljao u bolnici, osmijeh sa lica nije skidao jer su u to vrijeme mališani dobili novac koji je prikupljen u okviru Humanitarne akcije koju je pokrenuo.

"Prvi Tjedan škole je iza nas, a zahvaljujući prikupljenim sredstvima u okviru Humanitarne akcije i izložbe priznatog umjetničkog fotografa i kipara Stephana Lupina Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti koju je u svibnju organizirao Muzej Slavonije mališanima iz Ukrajine koji pohađaju školu u našem gradu uručili smo setove za likovni odgoj za lakšu, uspješniju i kreativniju školsku godinu", objavili su iz osječkog Crvenog križa.

A1.jpg
A1.jpg FOTO: RTL

Iako je slomio četiri rebra, zdjelicu te natukao lopaticu, Lupino se trenutno odmara u svom domu, ali već priprema novosti za svoju publiku. ''Župan Varaždinske županije nagradio me posebnim priznanjem, a pravac Lupinizam dobio je nagradu za poseban umjetnički doprinos. Kada sam dobio nagradu spomenute županije, zbog ozlijede nisam mogao prisustvovati istoj, ali dodijelit će mi to naknadno. Trebao sam krajem mjeseca u samostanu na Cresu imati veliku kapitalnu izložbu. Izložba na otoku Cresu je za sada odgođena, a trebala bi biti otvorena za javnost do proljeća'', rekao nam je Lupino koji ne krije tugu zbog smrti dugogodišnje prijateljice, legendarne grčke glumice i pjevačice Irene Papas koja je prije nešto više od četiri desetljeća u njemu prepoznala veliki talent.

A4.jpg
A4.jpg FOTO: RTL

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.