Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
i meteoriti s marsa

Stijene s tamne strane Mjeseca dobile nove vlasnike

Primjerci Mjesečevih stijena s nama nevidljive strane Mjeseca prodani su za oko 10.000 dolara po komadu, što je znatno niže od prvih procjena. Sveukupno se kamenje s Mjeseca prodalo za 330.000 dolara.

Image

PXL mjesec pomrčina PXL mjesec pomrčina

Hina/ 15.10.2012. u 13:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Meteoriti s Marsa i najveći komad stijenja s Mjeseca ikada ponuđen našli su se na najvećoj do sada dražbi meteorita održanoj u New Yorku koja je ubrala preko milijun dolara, piše u ponedjeljak Reuters.

Na privatnoj dražbi bilo je ponuđeno oko 125 meteorita - od sivih rupičastih grudica željeza do sjajnih i glatkih nebeskih predmeta koji svjetlucaju s izvanzemaljskim draguljima - ali neki od najzanimljivijih predmeta, procijenjenih na 50.000 dolara i više, nisu našli kupce.

Primjerci Mjesečevih stijena s nama nevidljive strane Mjeseca prodani su za oko 10.000 dolara po komadu, što je znatno niže od prvih procjena. Sveukupno je kamenje s Mjeseca prodano za 330.000 dolara.

Dio meteorita Seymchan, čiji su dijelovi 60-ih godina pronađeni u Sibiru i sadrže olivin kristale (peridot), prodan je za 43.750 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nisu, međutim, prodani dijelovi meteorita Tissint, koji je prošle godine pao u Maroko, te željezni meteorit pronađen u pustinji Kalahari. Njihova je tražena cijena bila 175.000 i 225.000 dolara.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lažna supruga

Marina Mamić ne krije ljutnju zbog lažnih navoda: 'Zdravko Mamić mi je uništio reputaciju'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba