Ostalo

Što je probudilo jezivog srpskog vampira?

Ako dosad niste čuli za srpskog vampira Savu Savanovića, bez brige, niste bili jedini. Ali sad se vijest o njemu pročula po svim svjetskim medijima otkad je nedavno lokalna vlast dala naputak ljudima kako se obraniti od vampira. Jer čini se da se Sava probudio i traži nove žrtve.

RTL
04.12.2012 18:18

Izgleda kao poljski WC koji je dao svoje, ali upućeni znaju bolje. Ova je vodenica dom prvog srpskog vampira Save Savanovića . Nakon gotovo 300 godina se urušila, a Sava sada nema doma, pa luta uokolo. Lokalne su vlasti upozorile sve da se čuvaju, a prvi susjed već ima plan kako se ponašati ako mu na vrata dođe susjed vampir.

"Treba biti razuman i smiren. Ne treba ga plašiti i ne treba mu se smijati", kaže Mićo Matić .

I susjeda u ruci drži češnjak, ali ne zbog vampira, već joj treba za pitu, a glogov kolac ne za probadanje vampirskog prokletog srca, već za sadnju paprika. Svejedno tvrdi, dobro da ih ima.

"Legenda ide s koljena na koljeno. Kako smo mi priču naslijedili od naših predaka, tako i mi širimo dalje. Oni su pričali da su se u ta stara vremena vampiri prikazivali u obliku leptirice", objašnjava Milka Prokić .

Leptirica je i bio horor film, koji je godinama plašio gledatelje bivše države, a snimljen je baš prema legendi o Savi. On bi mogao pomoći ovom zapuštenom kraju blizu granice s BiH, gdje je ovo najuzbudljiviji događaj dana.

Nemojte misliti da su Rumunjska i Srbija jedine domovine vampira koji na njima pokušavaju zaraditi. I istarsko mjestašce Kringa ima svog vampira, koji se odaziva na ime Jure Grando . Niknuo je i njegov muzej koji privlači svoj broj turista. Nečem sličnome nadaju se i u Zarožju. Njihov se Sava probio do svjetskih medija pa već trljaju ruke i pripremaju ajvar s njegovim likom na teglicama. I nadaju se da će ih češnjak i euri turista spasiti od pošasti.