Play ponuda
Play ponuda
SAVA TRAŽI NOVE ŽRTVE

Što je probudilo jezivog srpskog vampira?

Ako dosad niste čuli za srpskog vampira Savu Savanovića, bez brige, niste bili jedini. Ali sad se vijest o njemu pročula po svim svjetskim medijima otkad je nedavno lokalna vlast dala naputak ljudima kako se obraniti od vampira. Jer čini se da se Sava probudio i traži nove žrtve.

RTL/ 4.12.2012. u 18:18
Play ponuda

Izgleda kao poljski WC koji je dao svoje, ali upućeni znaju bolje. Ova je vodenica dom prvog srpskog vampira SaveSavanovića. Nakon gotovo 300 godina se urušila, a Sava sada nema doma, pa luta uokolo. Lokalne su vlasti upozorile sve da se čuvaju, a prvi susjed već ima plan kako se ponašati ako mu na vrata dođe susjed vampir.

"Treba biti razuman i smiren. Ne treba ga plašiti i ne treba mu se smijati", kaže MićoMatić.

I susjeda u ruci drži češnjak, ali ne zbog vampira, već joj treba za pitu, a glogov kolac ne za probadanje vampirskog prokletog srca, već za sadnju paprika. Svejedno tvrdi, dobro da ih ima.

"Legenda ide s koljena na koljeno. Kako smo mi priču naslijedili od naših predaka, tako i mi širimo dalje. Oni su pričali da su se u ta stara vremena vampiri prikazivali u obliku leptirice", objašnjava MilkaProkić.

Leptirica je i bio horor film, koji je godinama plašio gledatelje bivše države, a snimljen je baš prema legendi o Savi. On bi mogao pomoći ovom zapuštenom kraju blizu granice s BiH, gdje je ovo najuzbudljiviji događaj dana.

Nemojte misliti da su Rumunjska i Srbija jedine domovine vampira koji na njima pokušavaju zaraditi. I istarsko mjestašce Kringa ima svog vampira, koji se odaziva na ime JureGrando. Niknuo je i njegov muzej koji privlači svoj broj turista. Nečem sličnome nadaju se i u Zarožju. Njihov se Sava probio do svjetskih medija pa već trljaju ruke i pripremaju ajvar s njegovim likom na teglicama. I nadaju se da će ih češnjak i euri turista spasiti od pošasti.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab na influencerice

Bivša mu je nakon prekida posvetila pjesmu? Rasta je prije zajedničkog života s Martinom ljubio kolegicu

Play ponuda

Više s weba