Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PREDSTAVLJEN iPHONE 4S

Što sve može najpametniji telefon na svijetu?

Umjesto očekivanog iPhonea 5, Apple je u utorak predstavio iPhone 4S, bržu verziju svog najprodavanijeg 'smartphonea' koji je opremljen i 'osobnim pomoćnikom' s kojim možete razgovarati.

M.L./Hina/ 5.10.2011. u 7:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedna od novosti je da će iPhone po prvi puta biti dostupan na američkoj bežičnoj mreži Sprint, kao i na AT&T-u i Verizonu. iPhone 4S je 'globalni telefon', što znači da će moći lakše ostvariti pozive na bežičnim mrežama diljem svijeta, a ne samo u SAD-u.

Telefon izgleda jednako kao i prethodni model, ali sadrži procesor A5 koji je sedam puta brži što se grafike tiče i dva puta brži u procesuiranju podataka. Košta od 200 do 400 dolara, zavisno od prostora za pohranu od 16 do 64 GB. Opremljen je kamerom od 8 megapixela i stabilizatorom slike. Kamera može snimati i HD video s rezolucijom 1080.

'Osobni pomoćnik', zvan Siri, prima glasovne naredbe i govor pretvara u tekst.

Navedeni iPhone 4S ima vrlo kompaktnu matičnu ploču s integriranim utorom za SIM karticu, sličnu CDMA verziji iPhonea 4. S druge strane, prema dosadašnjim glasinama, iPhone 5 bi trebao imati dulje i tanje kućište sa zaobljenom pozadinom i Qualcommov čipset s podrškom za CDMA i GSM mreže.

Predstavljanje novog iPhonea je umjesto bolesnog Steva Jobsa vodio novi izvršni direktor Applea, Tim Cook.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slava im je udarila u glavu?

Milijuni su im izmaknuli 'za dlaku': Gdje su danas Alen Halilović, Ante Rukavina, Anas Sharbini...?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba