Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
praznička kombinatorika

Što sve od praznika i blagdana možemo spojiti u godini koja dolazi?

Vjerujemo da ste si fino spojili ove puste praznike od Božića do Sveta tri kralja. Tko god je u tom naumu uspio, znat će cijeniti i brojne praznike koji bi se mogli spojiti i u idućoj godini. Ida Balen razveselit će vas svojom prazničnom kombinatorikom. Igre spajanja mogu početi.

RTL/ 18.12.2014. u 17:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poznato je da tko rano rani dvije sreće grabi, a u ovom slučaju grabi dan, dva, pa i tjedan slobodnih dana. Kako? Pomoću trikova u kojima su Hrvati maheri. Što sve od praznika i blagdana možemo spojiti u godini koja dolazi? pa... prilično nam je naklonjena, ali ima i jedna hrvatska tragedija. Dosta blagdana i praznika pada na vikend. O muko...

No, to ne znači da se nema što spojiti.

Već u siječnju tjedan se lako protegne, jer 1. pada u četvrtak, tri kralja su idući utorak, kombinacije brojne. Veljača i ožujak su šuplji, ali već u travnju uskrsni ponedjeljak vikend pretvara u produženi.

Kako Praznik rada pada u petak i tu dobijamo tri dabna. U lipnju imamo Tjelovo, u četvrtak, pa zašto ne odmoriti do ponedjeljka, a već u ponedjeljak je Dan antifašističke borbe na račun koje ćemo se odmoriti tri dana u komadu.

Srpanj ništa, ali kolovoz donosi brojne mogućnosti. U listopadu imamo Dan neovisnosti. Svi sveti nažalost padaju u nedjelju.

Božić nam je u petak, ali sv. Stjepan je u subotu pa smo tu malo na gubitku. U ovoj igri pobjeđuju najmudrije glavice.

Psiholozi tvrde da nije nužno loše naštimati si slobodne dane. Ako posao odradimo na vrijeme. Tri, četiri slobodna dana i radit će se, poručuju, produktivnije.

"Naravno da ako je moguće da tu rutinu u kojoj živimo koja je nekada dosadna i zahtjevna, nekad malo razbijemo s nekim praznicima", kazao je IvanModrušan, psiholog.

"Ako imamo dovoljno novaca, ako imamo dovoljno ideje, moguće je čak da ćemno bit zdravije i sretnije osobe ako si možemo dozviolit da tu i tamo nešto promijenimo i odemo na neko zanimljivo mjesto", dodaje.

Poslodavci se možda neće složiti, ali radnici bi trebali, kaže, dobiti mogućnost i sami si tu i tamo nešto iskombinirati.

"U zdravim društvima gdje se rad cijeni na pravi načibn, valjda se podrazumijeva da ljudi odrade svoj posao. pa ih onda nitko ne treba pitat šta će sa svojim slobodnim vremenom. Ako kod nas postoje neke dileme oko toga to nije zato što smo lijeni ili nema čovjek odgovornosti, negio zbog toga što situacija je takva da onda na kraju ispadne da je bolje šutit nego reć, ja bih otišao tri četiri dana na Maltu ili na skijanje".

Više pogledajte u prilogu!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VELIKI INTERVJU

Najtraženiji domaći dizajner Igor Đuga za RTL.hr: 'Izabel Kovačić bih stilizirao svaki dan, za mene je ona modna ikona'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba