Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
advent u metropoli

Stotine Djedova Božićnjaka utrkivat će se i u Zagrebu!

Takve revijalne utrke, koje su obično humanitarnog karaktera te promiču zdravi život i kretanje, održavaju se već godinama u mnogim europskim i svjetskim metropolama.

Image
Foto: AP
RTL/ 17.12.2014. u 16:23
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ne jedan, nego stotine Djedova Božićnjaka okupit će se u nedjelju, 21. prosinca, točno u podne na Trgu bana Jelačića kako bi sudjelovali na prvoj humanitarnoj utrci Djedova Božićnjaka u Hrvatskoj.

Takve revijalne utrke, koje su obično humanitarnog karaktera te promiču zdravi život i kretanje, održavaju se već godinama u mnogim europskim i svjetskim metropolama, a od ove godine pridružit će im se i Grad Zagreb sa svojim Djedicama, na radost malih i velikih Zagrepčana i njihovih gostiju.

Djedice će potrčati s Trga bana Jelačića Ilicom i Mesničkom ulicom do Gornjega grada, te Radićevom ulicom natrag do Trga. Mogu im se priključiti svi građani odjeveni u kostim Djeda Božićnjaka.

Utrka pod sloganom "SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA" održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba u okviru tradicionalne predblagdanske manifestacija "Advent u Zagrebu", a organizator događaja je tvrtka "Idi za srcem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Producent i inicijator projekta i utrke AleksandarKovačević najavio je da će se, osim Zagrepčana, utrci priključiti i stanovnici drugih hrvatskih gradova. Dolazak na utrku već su najavile skupine iz Slavonije i Baranje, Hrvatskoga primorja, Hrvatskoga zagorja i drugih krajeva, pa se na zagrebačkim ulicama u nedjelju očekuje nekoliko stotina Djedova Božićnjaka.

Image
Foto: Thinkstock/ilustracija
Image
Thinkstock/ilustracija

Budući da utrka ima i humanitarni karakter, organizatori pozivaju sudionike utrke, građane i predstavnike tvrtki da na Trg bana Jelačića donesu prigodan slatki dar i predaju ga na štand Hrvatskoga Crvenog križa (HCK), koji će ih proslijediti djeci na poplavljenim područjima kako bi im uljepšali predstojeće blagdane.

Upravo se čita

Image
brak na prvu

Nikada burnija svađa, Saša vikala iz petnih žila: 'Nemoj mi nuditi ništa, ponašaj se kao da ne postojim'

"To je još jedna vrlo vrijedna akcija koja će pomoći djeci u Gunji i Rajevu Selu. Prigodnim darom uljepšat ćemo blagdane djeci s toga područja te im i na taj način pokazati da smo uz njih i njihove najmilije. Pozivam sve koji mogu da donesu prigodan dar na Jelačićev trg, gdje će ih čekati volonteri i djelatnici HCK-a", izjavio je RobertMarkt, izvršni predsjednik HCK-a, organizatora humanitarnoga dijela utrke.

Tom prigodom promovirat će se posebni telefonski broj HCK-a za prikupljanje pomoći područjima pogođenim poplavama: 060 9011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvu utrku Djedova Božićnjaka pratit će zabavno-glazbeni program od 11 sati do 13,30 sati s nastupima plesnih i folklornih skupina, mažoretkinja, te DJ-a s radijskih postaja.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SAZNALI SMO IZ PRVE RUKE

Sjećate se Dolores? 90-ih je bila neizostavno ime fešti, a onda je nestala: Gdje se skrivala?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba