Ostalo

Stotine prijedloga pristigle za treće izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off!

Žiri sastavljen od 83 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija od 11. do 21. prosinca u prvom je krugu predložio svoje favorite i to čak 380 glazbenih imena u svim kategorijama.

PR
2020-12-23 10:00

Nezavisna glazbena novinarska nagradaRock&Off unatoč pandemiji koronavirusa ide dalje, a iako će se nagrade dodijeliti u nešto drugačijem izdanju od onoga na koje smo navikli, početak godine će ponovno biti u znaku vrhunske domaće glazbe!

Žiri sastavljen od83 novinara/glasačaiz najvažnijih domaćih medija od 11. do 21. prosinca u prvom je krugu predložio svoje favoritei to čak 380 glazbenih imena u svim kategorijama.

Od 23. prosinca do 3. siječnja 2021. godine odabrat će po pet nominiranih izvođača u kategorijamaAlbum godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godinete po tri izvođača u ostalim kategorijama. Nominirani za navedene kategorije će biti objavljeni 11. siječnja u prijenosu studijske emisije zbog poštivanja epidemioloških razloga. Najbolji među njima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada.

"Iznimno je zadovoljstvo vidjeti da je i ove godine žiri predložio veliki broj imena, čak 380, što govori ovelikom potencijalu kreativaca na hrvatskoj rock&off glazbenoj sceni, ali i o kvaliteti žirija koji pomno prati sve što se događa na njoj. S obzirom na to da je prijavljenopreko 100 albuma i gotovo 200 pjesama, jasno je da unatoč kriznoj godini glazbenici nisu prestali raditi i stvarati, na čemu im iskreno čestitamo. Sada je na žiriju da odabere one koji ulaze u nominacije, a na nama kao organizatorima da napravimo najbolju moguću dodjelu nagrada u ovim uvjetima", rekli su organizatori Rock&Off-a.

Za prestižnu kategorijuAlbum godinepredloženi su, abecednim redom:Alejuandro Buendija - "Škrinja", Elemental - "Ilica", Je Veux - "I Glow", Mark Mrakovčić - "Breeding Black Sheep", nemanja - "Cosmic Disco", Ogenj - "Si kak jen", Rundek & Ekipa - "Brisani prostor", She Loves Pablo - "Death Threats from Future Self", Valentino Bošković - "Velika Praska", z++ - "Zauvijek".

TitulaPjesme godineovoga bi puta mogla pripasti sljedećim izvođačima:Barbara Munjas - "Gone Back", BluVinil "Apaši", Boris Štok - "Uvijek dio mene", Elemental - "Hej, sanjalice", Goran Bare & Majke - "Rođen za suze", Je Veux - "Lovable", Lovely Quinces - "WELP", nemanja - "Dāw Yn", One Possible Option - "All We Do Today", Overflow - "I Know You", Rundek & Ekipa - "Mila", Valentino Bošković - "Blojska Rapsodija".

Treći"Veliki prasak",tj. novi izvođač godine mogli bi bitiBluVinil, Fran Vasilić, Je Veux, Nika Turković ili Tate Romanova.

Kako bi doskočili problemima vezanima sa situacijom nedostatka koncertnog programa zbog pandemije koronavirusa, organizatori su odlučili ove godine izvanredno u obzir uzeti i online koncerte koji su se održali u ovim kriznim vremenima. U konkurenciji zaKoncertnog izvođača godinetako su se našliABOP, Aklea Neon, Damir Urban, J. R. August, Jonathan, Kandžija, Krankšvester, Mary May, nemanja, Nipplepeople, Ogenj, pocket palma i Porto Morto.

U kategorijiRock&Offizvođača godine predloženi suJ.R. August, Malady Lane, Mark Mrakovčić, nemanja, One Possible Option i She Loves Pablo.

Najviše prijedloga za kategorijuPop&Offizvođača godine ostvarili suBoris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Nika Turković i Valentino Bošković, dok seAlejuandro Buendija, Elemental, Kandžija, Reper iz sobe i z++natječu za nominacijeRap&Offizvođača godine.

U konkurencijizaElektro&Offizvođača godine suABOP, Aklea Neon, Plazmatick, pocket palma ili The Siids, a zaJazz&Offizvođača godine konkurirajuBruno Mičetić, Chui, Doringo, Tamara Obrovac & Transhistria Jazz Ensemble, Trokut i Zvjezdan Ružić.

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokroviteljaIskoni njegovuIskonovu nagradu publike", a glasovanje za nagradu odvijat će sena njihovoj web stranici od 15. siječnja do 31. siječnja 2021. godine. Po zaključenju glasova publike održat će se i nagradno izvlačenje koje donosi vrijedne glazbene nagrade svima koji sudjeluju u glasovanju.

Organizatori nagrade Rock&Off ističu kako je u nekim kategorijama veći broj prijedloga zbog jednakoga broja glasova žirija. Sve aktivnosti Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off bit će održane u skladu s epidemiološkim mjerama zbog pandemije koronavirusa.

Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web straniciwww.rockoff.hrili naRock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade jeHrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti suTvornica kulture i Unison, uzIskonkao glavnog sponzora.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.