Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
mora ih se tretirati kao pravne osobe

Sutkinja odobrila saslušanje u slučaju zatočenih čimpanzi

Organizacija za prava životinja, koja je slučaj čimpanzi Herculesa i Lea dotjerao do suda, u utorak je izrazila podršku odluci sutkinje Barbare Jaffe, na osnovi koje bi se moglo zaključiti da sud tretira majmune kao pravne osobe

Image

Čimpanza

Foto: Thinkstockphotos.com
I.H./Hina/ 22.4.2015. u 8:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sutkinja Vrhovnog suda na Manhattanu odobrila je u utorak saslušanje u slučaju dvije čimpanze, za koje se u tužbi navodi da se nalaze u nezakonitom zatočeništvu.

Organizacija za prava životinja "Nonhuman Rights Project", koja je slučaj čimpanzi Herculesa i Lea dotjerao do suda, u utorak je izrazila podršku odluci sutkinje Barbare Jaffe, na osnovi koje bi se moglo zaključiti da sud tretira majmune kao pravne osobe.

Hercules i Leo su čimpanze koje Sveučilište Stone Brook koristi za biomedicinske eksperimente, navodi se u sudskom spisu. Članovi organizacije koja je podnijela tužbu potez sutkinje tumače kao dokaz da sud u najmanju ruku čimpanze smatra pravnim osobama.

Saslušanje u ovom slučaju je zakazano za 6. svibnja, a ne uspije li Sveučilište dokazati da postoje valjani razlozi za držanje Herculesa i Lea u zatočeništvu, sutkinja Jaffe može naložiti njihovo puštanje i one bi potom bile smještene u prihvatilištu za životinje na Floridi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VREMEPLOV

ZLATNO DOBA MANEKENKI I STARLETA! Ovako su se prije 16 godina zabavljale domaće zvijezde na izboru za Kraljicu Zagreba

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba