Ostalo

Svaki dan mu je Božić!

Uz božićne pjesme svaki dan, i to već 18 godina, pleše jedan Britanac. Neprekidno kiti drvca, sam sebi kupuje darove, sluša kraljičin govor, šalje si čestitke i tamani puricu koja mu još nije dosadila. Opsesija Božićem do sad ga je koštala pola milijuna funti, viška kilograma i povišenog kolesterola.

RTL
09.12.2011 17:48

Britanski električar Andi Park svakog se jutra budi sa suludim uzbuđenjem. Bilo ljeto ili zima, njega svaki dan ispod Božićnog drvca čekaju darovi koje je sam sebi kupio.

Darovi su razno razni, a najdraži mu je onaj naskuplji. "Najbolji dar koji sam si ikada kupio je Mercedes! Čuvam ga kao blago, obožavam ga, volim ga voziti! Predivan je!", kaže Andi.

Nakon otvaranja darova, ritual se nastavlja svakodnevnim Božićnim doručkom. Purica ili sendvič od puretine. Ručak je naravno mnogo obilniji, a koštao ga je i zdravlja. Natukao je 120 kilograma i povišen kolesterol. Ali ne posustaje.

"Neki dan sam malo zbrajao i shvatio da sam ispekao najmanje 6 tisuća i 222 purice, na tisuće pšenica, njih nisam mogao niti izbrojati. Gomile mrkve, krumpira! Nema čega nije bilo i sve je bilo sjajno!"

A najluđe od svega je što sam sebi šalje Božićnu čestitku svaki dan. Napiše ju, pošalje ju kroz poštanski prorez na vratima, uđe u kuću i silno joj se iznenadi. I tako svaki dan, kaže Andi.