Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nikog nije štedio

Sve drame u koje je bio uključen Baka Prase: Pregledi su rasli, novac se zaradio, no koja je cijena svega toga?

Regionalni youtuber najpoznatiji je po prepirkama na društvenim mrežama koje se ne bi posramio niti jedan reality show. Prepirao se s kolegama, glazbenicima, čak i svojom obitelji, a na temelju toga izgradio je vjernu publiku. Ovo su neke od njegovih drama koje je pratila cijela regija

Image
Foto: Antonio Ahel, G.G./Pixsell
A.Š./ 17.1.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase regionalno je popularan youtuber.Ako već vi ne znate za njega, onda za njega sigurno zna vaše dijete, mlađa nećakinja ili nećak ili ste pak, lutajući društvenim mrežama, naišli na neke napise o njemu. Prošlo je vrijeme kada smo prema youtuberima imali predrasude, već je jasno kao dan kako imaju ogroman utjecaj u društvu te kako mjesečno, što od monetizacije, a što od sponzorstva, zarađuju puno više od prosječnog građanina. 

No, ono što je oko Bake Praseta kontroverzno je njegov način na koji dolazi do pregleda. Nerijetko su to drame na YouTubeu koje kreira tako da komentira druge youtubere ili glazbenike, nakon čega čeka njihovu reakciju i tu kreće rasplet. Ovo je otprilike princip na koji se oslanja, ali naravno, i Baka je mnogo puta bio 'meta' kolega. Svakoga bi one dotaknule, posebice ako su na osobnoj razini, no većina njih će prespavati prije nego što reagira, no ne i on. Kad u to sve uključimo vojsku obožavatelja, koje se tako suptilno huška na određenu osobu, krećemo se u začaranom krugu koji pleše na rubu bullyinga. 

Image
Foto: Antonio Ahel/Pixsell
Image
Antonio Ahel/Pixsell

Izvor: Antonio Ahel/Pixsell

Jedna od najvećih drama izbila je prije dvije godine s mladim glazbenikom i producentom Mihajlom Veruovićem, poznatijim kao Voyage. Nakon što je s tadašnjom djevojkom Breksvicom gostovao u Ami G Showu gdje su zajedno izveli i tada ultra popularnu pjesmu “Budi tu”, Baki Prase je proradio kliker. Dosta loša izvedba dala mu je inspiraciju da nedugo nakon toga to prokomentira u videu na YouTubeu. Okej, Voyage mu je dao povod jer je prozvao balkanske youtuberu koji eksperimentiraju i s glazbenom karijerom, ali...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

“Ne da je promašio, nego je promašio intonaciju...", rekao je Baka, između ostalog, u videu na YouTubeu koji je dosad pregledan gotovo dva milijuna puta. I tu naravno nije sve stalo jer su u komentarima brojni Bakini obožavatelji počeli pljuvati po Voyageu. Snimio je i disstrack na njega, a pjesma ‘Blamage’ tada je osvojila trending na YouTubeu.

Upravo se čita

“Blamage mali on krezav je, u tripu da velika zvezda je”, dio je stihova za pjesmu koja trenutačno ima 16 milijuna pregleda.

"Naljutilo me to što je on pričao loše o mojoj profesiji, o onome čime se ja bavim. Ja sam svoj posao izgradio iz ničega. Nije on možda spomenuo direktno mene, ali je uvrijedio sve nas youtubere", rekao je Baka, gostujući u Ami G showu nedugo nakon drame. Mnogi su prognozirali kako će Voyage, kojemu je tada popularnost enormno rasla, zauvijek biti zaboravljen zbog bojkota Bakine publike. To se, na sreću, nije dogodilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U dramu između Voyagea i Bake Praseta uplela se i Jelena Karleuša koja je u intervjuu za Telegraf youtubere nazvala “gomilom luzera koji nešto snimaju” te objasnila da kada “ozbiljna mačka snimi neku pjesmu, youtuberi ne postoje”. Baki Prasetu nije trebalo dugo da joj na to odgovori.

Image
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL
Image
Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

Izvor: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

"Sjećam se kad je ozbiljna mačka (Karleuša) izbacila pjesmu u isto vrijeme kad i ja, i ja sam bio iznad nje u trendingu. Tako da, što sam onda ja? Tigar, leopard, Muđa?! Tako da molim vas, Jelena, uz dužno poštovanje nemojte da se*ete. Htjedoh reći, ne bih se složio sa vašim izlaganjem”, rekao je Bogdan. 

Sjećamo se i vremena kada je Baka Prase navodno bio zaljubljen u glazbenicu Saru Jo, ako je suditi po komentarima njegovih obožavatelja. Ona ga je u više navrata navodno odbila, a nakon što je objavila pjesmu ‘Nemam vremena za to’, Baka, inspiriran ovim lako pamtljivim stihovima, snimio je disstrack “Imam vremena za to”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: G.G./Pixsell
Image
G.G./Pixsell

Izvor: G.G./Pixsell

"Kao svetli zrak u tami, tvoja boja pa me mami, jedva čekam da mi budemo sami”, pjevao je Baka Prase. Reakcija Sare Jo je izostala, odnosno glazbenica je tek kratko prokomentirala kako ni ona nema vremena za to. Otada ju je još nekoliko puta spomenuo u videima, no tu je stalo. 

"Problem je nastao nakon videa u kojem sam ja iznijela svoje mišljenje o njemu. Ja, zapravo, nisam u svađi. On je možda u svađi sa mnom, a ja sam samo rekla svoje mišljenje. Ja bih čak bila okej s time da je on meni na taj video odgovorio argumentima, ali on je odgovorio uvredama. On je tako pokrenuo vršnjačko nasilje na meni, jer ja sam nakon toga počela dobivati negativne komentare", rekla je pokojna youtuberica Kristina Kika Đukić nakon gostovanja u emisiji “Jutro”. Tu se referirala na dramu s Bakom Prase koja je nastala nakon što je u videu rekla kako smatra da neki youtuberi nisu dobar utjecaj mladima. 

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Izvor: Instagram

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

“Kad izlažem svoje stavove, moram biti svoj. I ako opsujem, ne smatram to toliko strašnim. Kad se svađaš, onda se svađaj, to je moje mišljenje. I mislim da se nitko nikad ne svađa bez razloga", uzvratio je Baka Kiki. Nedugo nakon snimio je pjesmu “Jel te nije blam”. Iako nije spominjao o kome je riječ, obožavatelji su vrlo brzo shvatili kako se na taj način obračunava s kolegicom. Ipak, Baka je rekao kako su nakon toga njih dvoje postali dobri prijatelji, a novce od monetizacije koje su prikupili zbog međusobnih prozivki navodno su donirali udrugama za liječenje oboljele djece. Barem su tako najavili. 

Još 2018. godine na YouTubeu je osvanula drama između Bake Prase i dvije mlade youtuberice - Anđele i Nađe. Prokomentirao je njihovu pjesmu “Ola Ole” te rekao kako ima “toliko autotunea da je i sam program dobio bagove”. I tu je izbio rat. Baka je snimio pjesmu “Autotune”. U trenutku kada su bile live na YouTubeu uključio se i otac djevojčica i izvrijeđao Baku. Oboje su na tome profitirali jer su pregledi rasli, komentari su se nizali, što je djevojčice dovelo do toga da su na društvenim mrežama govorile o tome kako će se povući. 

“Mi znamo kako ima ljudi koji nas podržavaju, ali jednostavno svi ti negativni komentari preklope pozitivne i lijepe komentare i mi smo se onda počele pitati trebamo li i dalje snimati i želite li nas gledati. Vi kao naši pratitelji, a ne hejteri”, napisale su djevojčice na društvenim mrežama. No, nisu se povukle, još su uvijek aktivne na YouTubeu gdje imaju više od 950 tisuća pretplatnika. 

A.Š./ 17.1.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba