Play ponuda
Play ponuda
TO BOLDLY GO WHERE NO MAN HAS EVER GONE BEFORE

Svi bi htjeli na Mars

Čak se 400 dobrovoljaca samoinicijativno prijavilo za putovanje na Mars nakon što je "The Journal Of Cosmology" objavio članak u kojem se bavi potencijalnom kolonizacijom crvenog planeta.

Image

mars mars

A.P./ 13.2.2011. u 16:51
Play ponuda

 Ideja o kolonizaciji Marsa, već dugo zastupljenima u svim oblicima SF-a, od romana do filmova, prema pisanju ovog uglednog američkog časopisa, mogla bi se realizirati već kroz idućih 20 godina. Bez obzira što većina kandidata šarenog profila (među kojima se i našlo podosta penzionera i poneka medicinska sestra), ne bi prošla rigorozne NASA-ine testove, Fox News objavio je malu anketu što je ove ljude motiviralo na 10 mjesečno putovanje sa kojega nema povratka.

"Vrlo dobro podnosim samoću i dobro radim sa raznim alatima i popravcima. Čak sam si sam napravio uređaj za napajanje solarnom energijom i sagradio tri kuće vlastitim rukama'' isječak je iz motivacijkog pisma Pashe Rostova, 69-godišnjeg računalnog inženjera.

"Imam želju istraživati svemir otkad sam bio dijete i uvijek su me fascinirale rakete" otkrio je Peter Greaves, otac troje djece, po zanimanju prodavač rezervnih dijelova za motocikle.

 Uredništvo časopisa ostalo je osupnuto brojem prijava s obzirom na detaljno opisane teškoće potencijalne misije i jer  nigdje uopće nije objavljeno da se prijave  primaju , prenosi Fox.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Play ponuda

Više s weba